Gerda Watson blev uddannet som lærer fra Jonstrup Seminarium i 1958.
Før hun begyndte på seminariet havde hun, i en periode, været vikar på Græsted skole og da hun syntes godt om at være der, var det naturligt, hun valgte at komme tilbage.
Hun syntes dog ikke så tilfreds denne gang så efter to år sagde hun farvel og søgte et nyt job.
Efter at have søgt mulighederne, faldt valget på Solrød skole, hvor hun i 1960 startede i en stilling som klasselærer for en 1. klasse og en 1. realklasse.
Hun kom tidligt i forbindelse med ”Ungdomsringen” og i 1963 blev hunleder af ungdomsklub, som fik plads på skolen.
I den rolle fik hun bl.a. Peter bel lis og Rivalerne til at give en koncert og Palle huld til at fortælle o0m sin rejse på motorcykel ned gennem Afrika.
Efterhånden blev familien forøget med 2 medlemmer, og da Gerda Watsom ønskede at kunne være noget for børnene i deres op vækst, søgte hun i 1965 orlov i fem for bedre at kunne koncentrere sig om at passe børnene.
Efter et par år fik hun arrangeret pasningsaftale til børnene oig Gerda Watson, som
Havde været ude af skoleverdenen, så hun prøve at dygtiggøre sig selv, og derfor påbegyndte hun cand-pædstudiet i matematik og psykologi på DLH.
Det kom til at give mange problemer, især for at komme frem og tilbage til DLH.
Hun måtte stå op kl.6.00 for nå til DLH og hun var først hjemme ved 18-tiden og her
Stod maden parat og når måltidet, så var der en time til samvær med børnene, hvorefter det blev til at forberede sig til næste dags pensum.
Det klarede hun til 1973, hvor hun fysisk ikke kunne klare mere og måtte melde fra.
De to års hårde arbejde havde dog givet hende faglige erfaringer og hun søgte derfor en stilling på Jersie skole, hvor hun var ansat i 15 år, indtil hun på grund af sygdom måtte se i øjnene, at det var på tide at forlade skolevæsenet.
En epoke var slut –en ny kunne begynde.
I sine unge dage brugte hun tid til at male porcelæn og familiemedlemmer og venner og bekendte har kunnet glæde sig over fade, tallerkner vaser og andet.
En form for maling gav sig udtryk interesse for akvarelmaling, hvor hun fandt inspiration og fællesskab med mange, som hun lærte at kende, når de mødtes i Aktivitets Centret.
I slutningen af 1980-erne blev hun valgt ind i Strandkirkens menigheds-råd, hvor hun blev medlem af bl.a kirkebladsudvalget Hun var meget glad for sit arbejde, Så da de første fire år var gået valgte hun, at tage en periode mere.
Da rådet skulle konstitueres blev hun valgt til kirkeværge, et job hun nidkært passede i de fire år
En anden interesse var det nordiske. Hun var i mange år medlem af Foreningen Norden og her var hun, i den lokale afdeling, meget aktiv især med det nordisk samarbejde, hvilket gav hende mange oplevelser, især med vennerne i de tre venskabsbyer Tingryd, Skaun og Keuruu.
I dag er hun handicappet og må bruge forskellige hjælpemidler for at komme omkring, men på trods af de begrænsede muligheder, klarer hun sig flot.
PS! Der er åbent hus på dagen fra kl.10-12. Adressen er Vasegården 44