En markant vækst i antallet af flygtninge har gjort det svært at finde midlertidige boliger nok. Solrød Kommune takker de mange borgere, der allerede har hjulpet, men kommunen mangler endnu flere. Desuden efterlyser kommunen virksomheder, der er interesserede i at få en flygtning i sprogpraktik.
Ifølge tal fra Udlændingestyrelsen skal Solrød Kommune modtage 60 flygtninge næste år. Til sammenligning modtog kommunen 24 i 2014 og 50 i 2015. Dertil kommer et ukendt antal familiesammenføringer, og det betyder, at kommunen har svært ved at finde nok midlertidige boliger til de mange flygtninge, selvom en del private borgere allerede har hjulpet ved at leje boliger ud.
”Vi skylder borgerne en stor tak for at have hjulpet os. Vi har fået mange henvendelser fra private, der gerne vil leje ud til midlertidige flygtningeboliger, og nu arbejder vi så på at få puslespillet til at gå op, så vi får matchet boligerne og flygtningene rigtigt. Men med cirka 60 nye flygtninge i 2016 mangler vi fortsat private lejeboliger, så vi hører meget gerne fra flere borgere, der vil leje deres bolig ud,” siger Ivar Haugaard-Hansen, der er formand for Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget i Solrød Kommune.
Arbejder på alternative løsninger Der er indtil videre lejet 7 private boliger med i alt 30 værelser. Der er løbende forhandlinger om leje af yderligere private værelser.
Ud over de private lejemål undersøger kommunen forskellige andre løsninger – herunder bofællesskaber i almene boligselskaber, leje af erhvervsbyggeri og evt. køb af ejerboliger.
Efterlyser også praktikpladser til flygtninge
Solrød Kommune efterlyser desuden virksomheder, der er interesserede i at tage en flygtning i sprogpraktik to dage om ugen.
Flygtningen tilbringer de tre andre dage om ugen på sprogskole. Den kombination af praktik og teori skal give flygtningene det bedste grundlag for at lære dansk, kende til og begå sig på arbejdsmarkedet og dermed blive parat til job hurtigst muligt.
Det er gratis for virksomheden, og formålet er, at flygtningene lærer ”arbejdsmarkeds-dansk” og inspireres og introduceres til det danske arbejdsmarked. Og virksomheden møder måske en kommende medarbejder.
Praktikken er som udgangspunkt to dage om ugen i 13 uger med mulighed for forlængelse, og Solrød Kommunes virksomhedskonsulenter følger tæt med i forløbet.
Kontakt Ejer du en privat bolig, som du har lyst til at leje til kommunen som flygtningebolig, så kontakt Teknik og Miljø på 56182316.
Driver du en privat virksomhed og er interesseret i at få en flygtning i sprogpraktik, så kontakt virksomhedskonsulent Martin Bo Madsen på tlf. 21423977 eller Jobcenteret på tlf. 56182000