Benjamin Lindberg er folketingskandidat for Moderaterne. Til dagligt bor han i Solrød med sin kone Anne og deres mellempuddel Tjalfe.
“Jeg bryder mig ikke om når folk kalder deres hund for deres lille barn, men det er vildt så knyttet man bliver til dem” siger han med et smil, inden Anne afbryder og siger ”Du forkæler ham ellers rigeligt”.
Benjamin har altid engageret sig i lokalsamfundet hvor han har boet, lige fra da han var folkeskolelærer på Bornholm, og var en del af ungdomsarbejdet med ungdomsklub og kontakt person. Til han som speditør i Solrød var en del af kommunes mentorordning for unge der havde det vanskeligt.
”Jeg har altid været typen der ikke kunne hold mund, og samtidig har haft den overbevisning, at mener man noget så forpligter det”. ”Det var derfor jeg endte med at være en del af venstres bestyrelser, både på kommune, amt og regions niveau, for til sidst at side i hovedbestyrelsen i venstre som Formand fra Venstre” Et emne vi kommer mere ind på i vores samtale senere.
Hvordan kom du fra Bornholm til Solrød, det må da have været noget af et spring?
”Nej ikke så stort som man skulle tro, jeg flyttede til Bornolm fordi det var der min kone boede, da jeg mødte hende. Men efter nogle år, var hendes drenge flyttet til Sjælland, og da det er her jeg er vokset op, og min familie bor, var det et naturligt skridt”. ”Da vi så var på husjagt, faldt vi over Solrød blandt andet fordi det er tæt på vores jobs i København, men også fordi vi faldt for naturen, og især stranden.”
Benjamin har gennem mange år været politisk aktiv i Venstre, heraf flere år som formand for Venstre i Solrød.
Hvad fik dig så til at skifte parti?
”Venstre var igennem en årrække blevet til noget andet. Da jeg meldte mig ind, var det de 3 F’er som altid havde været venstres kærneværdier, jeg faldt for, Frihed, Fællesskab og Frisind. Men til et af de sidste årsmøder jeg deltog i, der så jeg store bannere med ”Frihed” og ”Fællesskab” overalt, men ”Frisind” manglede” udtaler Benjamin og forsætter ”Når jeg så tænker tilbage, så var det nok her det for alvor gik op for mig, at der manglede noget, og da jeg kunne se lignende mangler lokalt i Solrød satte det gang i en masse tanker”. ”Efter venstre’s hovedbestyrelsesmøde hvor forretningsudvalget, i mine øjne, underløb den siddende formand, og det efterfølgende efterspil her på Sjælland, var jeg nok kørt lidt træt.” siger Benjamin og jeg fornemmer det stadig er noget der tynger. Blev det personligt på nogen måde? ”Nej det vil jeg ikke sige, så tæt på Lars var jeg ikke, men der var bestemt folk der skuffede mig”
”Da der var et år til kommunalvalget i 2021, valgte jeg at fortælle min bestyrelse, at jeg ved den kommende generalforsamling ville træde tilbage, derved havde de tid til, at finde den kommende formand, så de stadig kunne være kørende til valget”
Men hvad fik dig så til at melde dig ind i Moderaterne ?
”Da Lars (Løkke Rasmussen, red.) startede Det Politiske Mødested op i januar 2021, blev jeg opfordret til, at se nærmere på hvad det var han arbejdede på. Og efter at have mødtes med Lars, på det kontor i Herlev der skulle startes op, blev jeg en del af teamet”. Benjamin henter os en frisk kop kaffe og forsætter ”Den første dag havde vi hverken kaffemaskine eller noget at drikke, så det tog jeg med hjemmefra, og borde og stole var heller ikke på plads. Det med kaffen var det værste” griner Benjamin
”Vi startede så med at gennemgå dem der meldte sig ind i Det politiske mødested. De havde alle skrevet lidt om sig selv, og herfra begyndte vi så at finde dem vi kalder hverdagens eksperter. Det var alt lige fra lægen der er en del af den gruppe der arbejder med vores sundhedsudspil, eller læren der arbejder ved vores oplæg til skolepolitikken, til økonomen der arbejder med vores pensionsudspil”. ”Jeg oplevede at folk der bød ind blev taget seriøst. Der blev lyttet, og de ting alle hverdagens eksperter kom med, kan nu ses overalt i vores politik” udtaler Benjamin.
Så nu hedder drømmen folketinget?
”Det vil bestemt være en stor ting, men jeg vil ikke kalde det en drøm der går i opfyldelse. Jeg vil hellere sige, det er et ansvar jeg ser frem til. For uanset hvem vi får valgt, eller andre partier får valgt, så er det vigtigt de husker, at vælgerne har givet dem deres stemme, i bogstaveligt grad, for de valgte bliver vælgernes stemme på Christiansborg!”
Hvad mener du egentligt med deres stemme? ”Jo jeg mener, at dem vi vælger til at sidde på Christiansborg, de skal tale på vores vegne, de får vores stemme til at sige, det ikke er i orden, bare at dumpe byggeaffaldet fra København i vores havområde. Det er vores folkevalgte nødt til at sige fra overfor, det får de min stemme til at sige, for jeg kan ikke direkte selv!”
Hvordan vil din stemme så lyde på Christianborg?
”Den skal bruges til at fremme de ting der er vigtige for vores område, for miljøet, for at sikre vi har adgang til uddannelse og arbejdspladser. For at vi får set på vores sundhedsvæsen. Det trænger til en gevaldig gennemgang, så vi ikke mere skal opleve så mange ben amputationer, i stedet for en bedre forbyggende indsats. Jeg har en bekendt, der bor på Sydfalster, som har oplevet gentagne gange, at når hun kommer til Roskilde, for at få svar på prøverne taget på sygehuset i Næstved. Så har de enten ikke modtaget resultaterne, eller også er de ikke til at forstå for lægerne, der så beder om nye, eller hun bare må komme en anden dag! Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.”.
”Jeg er personligt ikke afklaret på, og det vil betyde en nedlæggelse af regionerne, men det må aldrig blive strukturer i vores system, der får forgangsret foran borgernes behov.”
Nu venter Benjamin Lindberg blot på, at Mette Frederiksen sætter gang i valgkampen.
Kilde: Benjamin Lindberg