Udvalgsformand: Bilister tilgodeses også i ny trafikplan

0

Bedre sikring af bløde trafikanter kommer også bilismen til gode, mener Tomas Breddam (S).

Supercykelsti til København og opgradering af stationsfaciliteterne i Roskilde og Gadstrup. Sådan lød hovedoverskrifterne i Plan- og Teknikudvalgets nylige fordeling af 10 millioner kroner til forbedringer af trafiksikkerheden i kommunen. Spørger man udvalgsformand Tomas Breddam (S), er de overordnede linjer dog ikke ensbetydende med, at bilisterne forbigås i den nye plan.

“At vi har haft fokus på de bløde trafikanter gavner også bilisterne. Den nye supercykelsti vil eksempelvis sikre en bedre trafikafvikling for alle, så vi undgår uheld”, siger Tomas Breddam.

Uheldskryds får rundkørsel

Formanden for Plan- og Teknikudvalget henviser samtidig til en række andre punkter i den nye trafikprioritering for 2018-2019, der vil komme de firhjulede til gavn. Herunder en ny såkaldt kiss n’ ride ved Kildegården og ikke mindst etableringen af en rundkørsel i det farlige Svogerslev-kryds, hvor Stamvejen møder Lindenborgvej.

“Helt overordnet er det er et særligt uheldsbelastet kryds, og samtidig er det svært at foretage venstresving fra Svogerslev. Det bliver meget lettere, når rundkørslen står færdig i 2019”, forklarer Tomas Breddam.

Deltag i debatten
Del.