Spejdere venter spændt på ny hytte

0

Formanden for Peder Syv Gruppe – Vibyspejderne tæller ned til en kommunal bevilling på 2,1 millioner kroner, der efter planen frigives i 2019.

Den står der stadigvæk, Peder Syv Gruppe – Vibyspejdernes hytte, der er opført i 1960’erne hovedsaligt i genbrugsmaterialer, der kan dateres helt tilbage til 2. Verdenskrig.

Derfor er basen for byens 80 spejdere og 20 ledere trods diverse restaureringer naturligt nok noget nedslidt. Lederen af Vibyspejderne ser derfor frem til, at en bevilling fra Roskilde Kommune til en ny hytte på 2,1 millioner frigives i 2019.

”Vores nuværende hytte har gjort det godt, men bærer naturligt nok præg af, at der har være livlig aktivitet i mange år”, siger Søren Mogensen, formand for Peder Syv Gruppe – Vibyspejderne.

I dag holder de lokale spejdere officielt til på Vestergade 25, men de har for længst fået brugsretten til en ny kommunalt ejet grund på Assendløsevej 101, hvor de har etableret shelter og bålplads. Faciliteter, som Vibys spejdere også stiller til rådighed for det øvrige lokalområde, og det er et tilbud, som mange allerede har benyttet sig af.

”Vi ønsker en profil, hvor vi viser åbenhed og bidrager til det generelle friluftsliv i Viby”, lyder det fra Søren Mogensen.

Nu mangler den nye grund så bare at få selskab af den nye spejderhytte, der blandt andet skal give Peder Syv Gruppen mulighed for indendørs overnatning, hvilket ikke lader sig gøre i den gamle hytte på grund af standen.

”Vi har blandt andet et årligt arrangement, hvor de store spejdere bor på den gamle grund, laver mad og tager i skole derfra. I dag må de sove i telt, men vi vil gerne have dem indenfor”, siger Søren Mogensen.

Deltag i debatten
Del.