Regningen skal deles, før sikker skolevej er en realitet

0

Roskilde Kommune mangler forsat at nå til enighed med grundejeren om, hvordan de maksimalt 270.000 kroner skal deles mellem det offentlige og den private grundejer.

“Jeg tror på, at vi kan have en ny adgangsvej klar inden årsskiftet”.

Sådan lød meldingen fra Torben Jørgensen (S) tilbage i august måned, efter formanden for Plan- og Teknikudvalget havde været til møde med ejeren af tre erhvervsgrunde i Svogerslev. Dermed syntes vejen banet for, at Svogerslevs skolebørn formentlig kan slippe for lastbiler på Lynghøjen i det nye år. Planen er, at lastbilerne i stedet skal ledes ind i Industriområdet syd for skolen via Lindenborgvej. I dag mangler forvaltningen dog forsat at nå til enighed med ejeren af matriklerne om, hvordan regningen for etableringen af to nye svingbaner, der skal lette overgangen fra Lindenborgvej til den nye adgangsvej, skal fordeles.

“Det vil glæde mig, hvis grundejeren vil være til at finansiere løsningen, for hans ejendomme får også markant bedre udkørselsforhold. Det er en ren win-win-situation for alle parter”, siger Torben Jørgensen, der tilføjer, at han ikke selv deltager i de igangværende forhandlinger.

De to nye svingbaner til den nye indkørsel vil efter forvaltningens beregninger beløbe sig til maksimalt 270.000 kroner. Penge som ifølge Torben Jørgensen er nødvendige at finde, hvis nye trafikale problemer på Lindenborgvej skal undgås.

“Det går stærkt på den strækning, og derfor er vi også nødt til at sikre ordentlige ind- og udkørselsforhold”, siger han.

Paperboy har været i kontakt med grundejeren i Svogerslev, der oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig, før en aftale er underskrevet.

Deltag i debatten
Del.