Populær satellitby i rivende udvikling

0

Ønsker du at bo i et lokalsamfund med stærkt fællesskab og plads til børn, men samtidig tæt på Roskilde? Så er Vindinge svaret.

Vindinge er et lille lokalsamfund med 2.450 indbyggere fem kilometer sydøst for Roskilde centrum og 31 kilometer vest for København. Her er der godt gang i nybyggeriet til den voksende efterspørgsel på frisk luft og godt børnemiljø, fællesskab og samtidig god placering for pendleren.

Vindinge har et rigt foreningsliv og byder blandt andet på et kulturcenter, der holder til på Vindinge Skole. De afholder forskellige arrangementer, så der er noget for enhver smag og stiler efter at lave et varieret program med foredrag i alle genrer, musik, banko, vinsmagning og meget mere.

Veldreven skole og idrætsforening

Vindinge Skole ligger i et naturskønt område med god plads til undervisning og leg. Vindinge Skole er en veldreven landsbyskole med et højt niveau af både faglighed og trivsel. Skolen har et godt og tæt samarbejde med elevernes forældre, der er engagerede og medvirkende til at gøre skolens tiltag og arrangementer til en succes. Samarbejdet med SFO og klub er velfungerende, og skolen har en særlig kulturel position i byen.

Vindinge Skole er fysisk indrettet som en tosporet skole med knap 300 elever fordelt på 0.- 7. klasse. Klassekvotienten ligger på 20 i gennemsnit. Skolen har stigende børnetal, og pr. 1. august 2016 er der oprettet tre spor på 0. klassetrin. Eleverne overgår efter 7. klasse til Hedegårdenes Skole. Vindinge Skole har brobygningsaftale og tæt samarbejde med Vindinge Børnehus og snart også med daginstitutionen Hjortkær.

100 meter øst for skolen ligger Vindinge-hallen, hvor Vindinge Idrætsforening holder til. Det er en flerstrenget forening, der giver medlemmerne mulighed for at dyrke en alsidig form for sport og idræt og tilbyder aktiviteter inde for fodbold, håndbold, badminton, gymnastik og flere typer af motion. Her er der plads til hele familien, og sammen med Vindinge Rideklub er byen sikret et solidt tilbud af fritidsaktiviteter.

Nye bydele i øst og vest

Vindinge er et populært område for børnefamilier, og især Østervænget, der består af nybyggeri fra 2013, er et eftertragtet område grundet den tætte beliggenhed til institutioner og fritidsaktiviteter.

Tager vi mod vest, har kommunen vedtaget at opføre et boligkvarter ved navn Toftebuen. Det nye område vil indeholde i alt 150 boliger – 60 villagrunde og 90 arkitekttegnede rækkehuse med stisystemer til alle byens tilbud. En fantastisk mulighed for at bo i et helt nyt hus i en hyggelig by i udvikling, med naturen som nærmeste nabo. Så er du til skønne villakvarterer og grønne områder, skal du måske tage med os til Vindinge.

Anne Crone

Deltag i debatten
Del.