Østervang – den kreative bydel i Roskilde

0

I Østervang er der masser af mulighed for kreativ udfoldelse i mange afskygninger og for både børn og voksne.

Af Anne Crone, ejendomsmægler, home RO’s Torv.

Østervang er en bydel i Roskildes sydøstlige del. Østervang ligger kun få hundrede meter fra RO’s Torv, hvor der er mere end 60 butikker, 10 spisesteder, biograf, wellnes-afdeling, fitness og en home-forretning. Generelt er Østervang fyldt med indkøbsmuligheder, institutioner til børnene og Sjællands Universitetshospital med mange arbejdspladser – så alt er inden for rækkevidde. Og ellers er Østervang perfekt placeret for pendlere, der via ringvejen og motorvejen hurtigt kan komme mod både øst og vest – og nå Rådhuspladsen i København på kun 40 minutter.

Rig mulighed for fritidshygge
I bydelen Østervang ligger hele to populære svømmehaller. Roskilde Badet, der er i gang med en gennemgribende renovering, giver mulighed for masser af leg og svømmeture i bassinerne. Den nye svømmehal kommer til at rumme 50 meter bassin, aktivitetsbassin, wellnessområde, gårdhaver og café. Roskilde Badet åbner igen 1. marts 2018, og de nye faciliteter tages i brug primo 2019. Indtil da kan I nyde Maglegårdsbadet, der byder på masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Er du ikke så meget til svømmehud, kan du slå dig løs i Rabalderparken, der er en skaterpark i den vestlige del af Østervang. Parken er dog ikke kun for skatere. Der er også andre aktiviteter, ligesom du bare kan gå en tur gennem parken. Langs stien fra Rabalderstræde er der trampoliner, fitness-redskaber og hængekøjer, mens der ved bakkerne er grillpladser og hæng-ud-steder. Her kan mange lune sommeraftner nydes.

Gospel og Østervangsskolen

Østervangsskolen er en folkeskole med 490 elever og ca. 70 medarbejdere. Skolen har elever fra 0.-9. klasse, tre modtagelsesklasser og to talentklasser i musik. SFO’en er en integreret del af skolen for elever fra 0.-3. klasse og klubben for børn fra 4.-6. klasse. Skolen har gennem mange år oparbejdet en stærk musisk og kreativ profil. Musik, teater, udsmykning, dans og bevægelse fylder på skolen og understøtter en skole i god trivsel og med stor faglighed og en rar omgangstone.

I Østervang kan du også udleve drømmen om at synge glad og medrivende gospel – en musikstil, mange danskere efterhånden har taget til hjertet. Roskilde Gospel Singers holder til i Jakobskirken og har altid plads til en til. Der er ingen tvivl om, at Østervang er en spændende, kreativ bydel, og vi vil meget gerne vise den frem til dig.

Deltag i debatten
Del.