Motoriserede møbler

0

Maskinerne har gjort deres indtog i de nye møbler – som vi i øvrigt kan bygge som vi vil.

En sofa er ikke bare en sofa. Den nye tendens er elektrificerede møbler, der ændrer form og siddekomfort ved et tryk på en knap. Og effekten er besnærende, da jeg synker ned i en sofa i IDEmøbler på Københavnsvej. Mine fingre finder en skjult knap mellem hynde og armlæn, og straks begynder chaiselongen at sætte i bevægelse – til en svag summen ryger mine ben gradvist i vejret, mens min ryg og nakke synker dybere ned, så jeg efterhånden antager en vandret position.

Den lille forskel

“Jo længere man kommer hen på aftenen, jo mere kan man lægge sig ned”, siger butikschef Per Hestlund, der oplever en stigende interesse for motoriserede møbler.

“Der kommer flere og flere, som gerne vil have det. Det er behageligt, og du kan ikke se forskel på en almindelig og en motoriseret sofa”, siger butikschefen, der fører en række modeller af både sofaer og stole med indbygget motor.

Unikke møbler

En anden markant tendens er unikke møbler, som kunden sammensætter efter eget behov.

“Almindelig standard findes næsten ikke mere. Noget nær 100 procent af det, vi har, kan du selv bygge fra bunden”, fortæller Per Hestlund.


Alle materialer kan sammensættes efter ønske. Her er et udvalg af stoffer, som en sofa kan beklædes med.

Så med udgangspunkt i den udstillede møbelmodel kan kunden vælge fx træsort, farve, stof, læder og fjedring helt efter eget ønske.

“De fleste vil gerne have deres egne, unikke møbler, og alt bliver designet efter, hvad vi taster ind. Herefter bliver det bygget på fabrikken efter det forespurgte og leveret til kunden”, siger Per Hestlund.

Deltag i debatten
Del.