KulturCosmos: Nye rammer skal indlemme Viby i Musikstrategi

0

Bestyrelsesformanden for Vibys kulturelle samlingspunkt ønsker
blandt andet et koncertegnet lokale med plads til 150 til 200 mennesker.

Sidste år oplevede KulturCosmos mere end en fordobling i antallet af arrangementer, mens det samlede antal besøgende steg fra godt 6000 til knap 10.500. Den stigende aktivitet i Vibys kulturhus har derfor også efterladt et stort ønske om nye rammer i foreningen bag det lokale samlingspunkt.

”Vi har vokseværk og kan godt mærke, at vi er ved sprænge de fysiske rammer, og vi er derfor meget glade for, at vi fremadrettet kan se, at vi får et nyt sted at være, og det er dejligt, at det bliver prioriteret”, siger Rita Thorsen, bestyrelsesformand i KulturCosmos.

Med i musikstrategien
Hos KulturCosmos’ bestyrelsesformand er det et stort ønske, at en del af de nye kvadratmeter udnyttes til et skabe til et fleksibelt lokale, der kan anvendes til større arrangementer.

”Vi vil gerne være med til at udvikle den musikstrategi, som Roskilde Kommune er i gang med, og set i det lys har vi et stort behov for et rum, der er egnet til koncerter med plads til mellem 150 og 200 mennesker”, fortæller Rita Thorsen, der helt generelt mener, at nye rammer kan give nyt blod til kulturlivet i Viby.

”Når vi kommer til at ligge i et hus, der rummer flere funktioner og samtidig bliver nabo til biblioteket, som vi i forvejen har et rigtig godt samarbejde med, tror jeg, vi kan tiltrække endnu flere medlemmer og besøgende”, fortæller bestyrelsesformanden.

Positiv udvalgsformand
Den udlægning vinder genklang hos formanden for Kultur- og Idrætsudvalget i Roskilde Kommune, der glæder sig over, at det lykkedes at få det nye kulturelle samlingspunkt med i budgetforliget, ligesom der også var enighed om afsætte en halv million til en koordinator.
”KulturCosmos var en af de vigtige ting for os, også i forhold til at vi fik afsat en halv million kroner til en koordinator, hvilket er nødvendigt, når man laver en udflytning”, lød det fra Birgit Pedersen (SF), i forbindelse med lørdag eftermiddags præsentationen af budgetforliget for 2018.

Deltag i debatten
Del.