Helle holder snor i festivalens frivillige

0

Det kræver sammenhold at stable en gratis musikfestival på benene, og heldigvis er opbakningen vokset eksplosivt, fortæller frivillighedskoordinator Helle Jepsen.

Når den femte udgave af Jyllinge Festival åbner om halvanden uge i Hellig Kors Park, er det takket være 160 frivillige, der sikrer, at alt fra opsætningen af de tre scener til parkering og udskænkning af fadøl kører på skinner. Det ved 46-årige Helle Jepsen, der for tredje år i træk har kastet sig over blæksprutteposten som festivalens frivillighedskoordinator. 

”Jeg elsker at lave det, og kan samtidig godt mærke, at det har grebet om sig siden 2016, hvor der var 39 frivillige. Det siger lidt om udviklingen”, forklarer jyllingegenseren, der også sidder i Jyllinge Festivals bestyrelse.

”Rørende at opleve”

Netop festivalens ledelse, blev Helle Jepsens egen indgang til den opgave hun i dag varetager.

”Jeg blev involveret i festivalen via min mand, der også sidder i festivalens bestyrelse. Der igennem fik jeg øje for, at der var et behov for en der kunne hjælpe til med organisere frivillighedsdelen”, fortæller hun. 

Ifølge Helle Jepsen har det voksende antal borgere, der ønsker at hjælpe, bidraget med noget helt unikt til byen nord for Roskilde, der i forvejen er kendt for et rigt foreningsliv og fællesskab. 

”For mig er det vigtige ved festivalen, at vi er sammen om at få det til at lykkes. Festivalen kunne ikke stå uden alle de frivillige, som vi er fuldstændig afhængige af, og derfor er det også så rørende at opleve, når så mange mennesker ønsker at bruge tid på det”, siger koordinatoren, der blandt andet bruger Facebook-siden ’Jyllinge – løst og fast’, til at finde lokale, der ønsker at give et nap med.

Alsidig opbakning

Og igen i år synes missionen at lykkes for Helle Jepsen. I skrivende stund mangler således kun nogle enkelte barvagter at blive besat, før Jyllinge Festival 2018 er dækket helt ind med hjælpsomme hænder. Blandt dem der allerede har meldt sig under fanerne, gemmer der sig en alsidig gruppe borgere med vidt forskellige baggrunde og fødselsdatoer.

”Det, jeg især synes er sjovt ved at være en del af festivalen, er, at det er alle mulige slags mennesker i alle aldre, der melder sig. Vi spænder fra 15 år til den ældste på 82 år, der har sagt ja til at hjælpe til backstage i fire timer. Det er meget prisværdigt”, lyder det.

Deltag i debatten
Del.