Gymnasieelever: Dårlig stil at ødelægge Folkeparken

0

Tre 2.g’ere fra Roskilde Katedralskole kan godt forstå Kaj V. Hansens kritik af fredagsfesterne.

I Roskilde Katedralskoles kantine sidder tre gymnasieelever og er i fuld gang med at indtage deres frokost, da Paperboy slår sig ned og beder dem kommentere på kritikken af fredagsfesterne.

“Det, kan jeg, godt forstå, for folk rydder ikke op efter sig. Samtidig sker der også tit det, at der bliver kastet med flasker, så jeg kan godt forestille mig, at det må være irriterende at bo lige ved siden af”, siger Caroline Blond, der går i 2.g på skolen.

“Respektløst” at glemme oprydning

Hun og veninderne fortæller, at det er nogle enkelte, der er ansvarlige for glasskårene i og omkring amfiteatret, som de kommunale oprydningsfolk efterfølgende skal bruge tid og kræfter på at fjerne. Dog er de tre gymnasieelever samtidig enige om, at der helt generelt er plads til forbedring hos dem selv og andre unge i forhold til oprydningen efter fredagsfesterne.

“Jeg tror nærmest ikke, der er nogen, som tager deres ting med hjem igen”, lyder det fra Anne Bordinggaard, inden hendes klassekammerat supplerer.

“Jeg synes, det er respektløst. Vi har et mega-fedt og hyggeligt område stillet til rådighed, og så er der folk, der ødelægger det. Det er dårlig stil”, siger Helena Trige.

Tvivler på skilte-effekt

I denne uge skal Plan- og Teknikudvalget tage stilling til om ordensreglementet i Folkeparken skal ændres, så der eksempelvis skal skiltes med, at støj og henkastning af affald ikke er tilladt. Caroline Blond tvivler dog på, at dén metode vil have den helt store effekt på festlighederne.

“Jeg tror, at de, der tager store højtalere med eller kaster med flasker, er ligeglade med sådan et skilt. Men det kan måske godt være, at folk mere generelt vil tænke sig om, inden de lader deres affald ligge”, spår hun.

Nej tak til Musicon

De tre gymnasieelever siger dog samstemmigt, at det vil kræve flere skraldespande i Folkeparken, hvis man skal komme ølflasker, dåser og plastikemballage til livs.

Lydtapetet mener Anna Bordinggaard til gengæld ikke, der skal pilles ved i eftermiddagstimerne.

“Det ville være rigtig irriterende, hvis vi ikke måtte spille høj musik, for det er rigtig hyggeligt. Men man kunne jo eventuelt sige, at fra kl. 14-18 må der spilles, og så skal skrues ned eller slukkes bagefter”, lyder forslaget.

Forslaget om at de unge skulle tage at flytte deres fester ud på Musicon, som fra Kaj V. Hansen (S) fremfører i artikellen herover, vinder til gengæld ikke megen genklang hos de tre klassekammerater, der ikke kunne forestille sig en situation, hvor fredagsfesterne fik en ny scene.

“Folkeparken ligger centralt og tæt på stationen, når man skal hjem igen. Men det handler også om omgivelserne. Der er hyggeligere i parken end på Musicon”, forklarer Helena Trige.

De tre klassekammerater (fra venstre) Caroline Blond, Helena Trige og Anna Bordinggaard er enige om, at de unges lyst til at rydde op efter fredagsfesterne trænger til et løft.

 

Deltag i debatten
Del.