Gammelstrand: Nu med toiletter

0

Veddelevs vandhunde har nu mulighed for at træde fornuftigt af på naturens vegne i forbindelse med en tur på stranden.

Gammelstrands gode sandbund og den omgivne idyl har i generationer trukket Roskildes vandhunde og især de lokale Veddelev-borgere ned til området nord for havnen. Toiletfaciliteter har til gengæld i de snart 100 år, der har været badebro på stedet, altid været en mangelvare, men det har Veddelev Grundejerforening nu lavet om på. Op til denne sæson er foreningen gået sammen med Elleore-Samfundet om at leje den gamle FDF-hytte af Staten, og i søndags blev den gennemrenoverede bygning så indviet. Det betyder, at grundejerforeningens medlemmer og andre, der vælger at anskaffe sig en såkaldt telefonnøgle, nu har mulighed for at gå på det lille hus i forbindelse med en strandtur.

“Folk har visse naturlige behov, og småbørn skal skiftes, og det er indtil nu gået ud over buskadset, så toiletterne er en væsentlig forbedring af forholdene”, siger Piet Jansen, formand for Veddelev Grundejerforening.

Kun for medlemmer

At der ikke bliver offentlig adgang skyldes ifølge formanden, at Roskilde Kommune ikke har ønsket at støtte projektet.

“Vi skal have det finansieret, og kommunen har ikke ønsket at være med. Vi har i forvejen offentlig adgang på badebroen, som foreningen årligt bruger 75.000 på at sætte op og vedligeholde, og om vi så justerer adgangen til toiletterne hen ad vejen, må tiden vise”, siger Piet Jansen.

WC-faciliteterne må dog siges at udgøre en mindre brik i det væld af muligheder, som det nyistandsatte lejemål rummer for Veddelev Grundejerforenings medlemmer. De kan nu låne lokalerne til arrangementer og aktiviteter.

“Der altid været meget liv nede omkring badebroen, men nu kan vi bedre understøtte det”, siger Piet Jansen, formand for Veddelev Grundejerforening.

Deltag i debatten
Del.