Festival og foreningsliv: Vor Frue inviterer til fællesskab i skønne rammer

0

Af ejendomsmægler Anne Crone, Home RO’s Torv

Landsbysamfundet Vor Frue byder på charmerende atmosfære og cykelafstand til Roskildes faciliteter.
Det dejlige Vor Frue med cirka 700 indbyggere kun fem minutters kørsel fra Roskilde centrum og meget tæt på motorvejsnettet, er en hyggelig landsby, der blandt andet byder på en populær skole med integreret SFO.

I Vor Frue finder du de nødvendige institutioner, fritidsklub og sportsforeninger. Derudover har byen et aktivt foreningsliv med blandt andet idrætsforeningen Vor Frue IF, der har mere end 300 medlemmer. De udbudte idrætsgrene er badminton, fitness, fodbold, gymnastik, petanque og rugby. Derudover står Vor Frue IF for en lang række arrangementer, der har det overordnede formål at få mennesker til at mødes.

Tilbud og aktiviteter for børn
Vor Frue Skole er en folkeskole med tilbud fra 0. – 6. klasse. Der er knyttet såvel SFO som klub til Vor Frue Skole. Disse tilbud kan benyttes uanset hvilken skole, du vælger til dit barn. Undervisningen i 7. – 9. klasse kan ske på Østervangsskolen, der ligger cirka tre km fra Vor Frue.
Vor Frue SFO er for alle børn i 0. – 3. klasse, og Vor Frue Klub er for børn fra 4. til 6. klasse. Vor Frue Klub samarbejder med de andre klubber i Klub Midt – herunder især klubben på Østervangsskolen, der klæder børnene på til et godt socialt liv.

Rugby og festival
Siden 2010 har det været muligt at træne rugby i Vor Frue. I forhold til andre sportsgrene tilbyder rugby en unik kombination af selve sporten, dens værdier og den internationale appeal. Sporten er for de fleste danskere forholdsvis ukendt, men globalt set er rugby en stor sport. Selvom Roskilde Rugby kun har været i gang siden 2010, så har ikke mindre end 25 nationaliteter været forbi klubben. Det giver naturligvis adgang til kulturelle oplevelser udover sporten. Roskilde Rugby er fortsat et stykke fra at være den mest succesrige klub i landet, men har allerede leveret flere nuværende og tidligere spillere til diverse landshold.

Er du mere til musik fremfor sport, er Vor Frue det helt rigtige sted. Hvert år i juli måned stiger Vor Frues befolkningstal nemlig med mange tusinder grundet den årlige Roskilde Festival. Blandt beboerne i området knytter der sig mange tilbagevendende traditioner til festivalen, der ligeledes via frivilligt arbejde gør det økonomisk muligt at holde et højt aktivitetsniveau i byen resten af året.
Lyder det som noget for dig? Så tag endelig fat i os. Vi vil gerne vise dig Vor Frue.

Deltag i debatten
Del.