Det kræver sin kvinde at cykle til Paris

0

Til sommer kaster Lene Siglev Jensen sig ud i sit livs udfordring, når hun stiller til start i Team Rynkeby og tager hul på 1200 kilometers cykling til Frankrig.

”Jeg får lagt nogle år til livet, samtidig med at jeg er med til at støtte et kanon godt formål”.

Sådan forklarer 59-årige Lene Siglev Jensen sin deltagelse på sommerens udgave af velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby, der hvert år tilbagelægger godt 1200 kilometer fra Danmark til Paris til fordel for kritisk syge børn og deres familier.

For tre år siden oplevede roskildenseren på egen krop, hvad der sker, når fysikken kommer alvorligt under pres. En prøvelse der også blev inspirationen til at sætte sig i sadlen og deltage i juli måneds strabadserende ridt på to hjul med målstreg på Champs Élysées.

”Jeg lå på hospitalet i en måned, og imens jeg lå dér, tænkte jeg, jeg skal have et mål at gå efter, jeg skal ud og leve, jeg skal nå nogle ting”, fortæller Team Rynkeby-deltageren, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske, men primært har brugt sit arbejdsliv på lederstillinger i den offentlige såvel som den private sektor.

”Lidt skræmmende”
I år, parallelt med Tour de France’ tredje og afgørende uge, bliver målsætningen så til virkelighed, når Lene Siglev Jensen skal indgå i det let genkendelige gule felt, der i dag består af 1900 motionsryttere fordelt på 48 hold fra hele norden.

Den lokale debutant og ikke mindst kvindelige alderspræsident på Team Rynkeby Nordsjælland, der består af 50 cyklister og 15 servicefolk, tager ikke let på opgaven.

”Det er lidt skræmmende, men jeg har altid godt kunne lide at bevæge mig, og så er jeg vant til at køre med klikpedaler”, lyder det fortrøstningsfuldt fra motionisten.

Siden Lene Siglev Jensen tilbage i oktober måned sidste år modtog beskeden om, at hendes ansøgning var blevet godkendt, og at hun dermed havde fået tildelt et startnummer i årets udgave af Team Rynkeby, har den derfor også stået på intensiv træning på landevejene såvel som i fitnesscentret for at ruste kroppen til den transeuropæiske cykeltur.

”Fysisk er jeg allerede blevet stærkere. Jeg har fået mange flere muskler og har allerede tabt otte kilo. Mit mål er at tabe mig yderligere 3-4 kilo mere – det er da velvære, der vil noget”, siger Team Rynkeby-aspiranten og griner.

Erfaren indsamler
Sidste år indsamlede den danske gren af Team Rynkeby 65 millioner kroner, hvoraf godt halvdelene gik til Børnecancerfonden og Børnelungefonden i Danmark. Og mens selve løbet til Frankrig må siges at være ukendt territorium for Lene Siglev Jensen, synes det velgørende perspektiv derimod let genkendeligt.

”Min mand og jeg har et SOS-barn i Mombasa, og tidligere har jeg samlet tøj og andet ind her i Roskilde til fordel for SOS-børnebyerne i Mombasa og Tanzania, så jeg har noget erfaring med området”, forklarer Lene Siglev Jensen, der derfor også har været blandt de toneangivende på Team Rynkeby Nordsjælland i forhold til at hente sponsorater hos lokale virksomheder og dermed sikre støttekroner til det gode formål.

”Der er brug for alle, og nogle af os kan godt lide det med at samle ind og finde sponsorer. Man får mange af afslag, så det handler om at holde hovedet højt og blive ved”, fortæller den engagerede motionist.

Fakta: Støt Lene Siglev Jensen
Lene Siglev Jensen har i forbindelse med sin deltagelse i sommerens udgave af Team Rynkeby startet en personlig indsamling til fordel for Børnecancerfonden.
Se mere på: https://collection.teamrynkeby.com/dk/User.aspx?i=3Ycds6n3VE_

Deltag i debatten
Del.