Forfatter

Navne

Nyt formandssmykke

Den lokale guldsmed Vivi Nielsen Hansen fra Guldsmedene i Roskilde har specialdesignet Zonta Roskildes første formandssmykke, og opgaven var at skabe et smykke, der symboliserer Zonta og det, organisationen står for.

Navne

Fra jura til røverhistorier

Ungdomsromanen Røverhistorier fra Roskilde er den litterære debut for Helga Waage, som du kan møde mandag den 11. december fra kl. 16 i Bog og Idé på Stændertorvet i Roskilde, hvor hun signerer sit værk.

Nyfødt

Solide Silvia

Det var første gang, Simone Nørrgaard skulle føde, og det overgik på flere måder forventningerne.

Navne

En sundere hverdag

“Vil gerne være med til at øge fokus på sundhed og bidrage til at forebygge livsstilssygdomme. Træning skal være sjovt, og vi vil skabe glæde og motivation omkring træning, så man bliver ved resten af livet”, siger Julie Petersen, der sammen med kæresten Kasper Vilster står bag Pulskompagniet, som de stiftede i oktober i år.

Sport

Danmarksmester på sin fødselsdag

Hele to store ting faldt på plads for Felix Westh Petersen lørdag den 18. november, hvor han udover at runde 11 år også blev Danmarksmester i taekwondo i klassen 33 kilo.

Liv

Sidste prædiken

Paul Kofoed Christiansen slutter som sognepræst i Roskilde Domkirke efter næsten 31 år – men han fortsætter sit sociale arbejde.

Nyfødt

Hjemme i Svogerslev

Katrine og Mikkel Schelbli var omkring fødegangen på hospitalet, da de fik døtrene Luna og Mynte på nu henholdsvis seks og tre år. Men denne gang skulle det være anderledes.

Nyt

Tag uddannelsen hjemmefra

Det værste ved at uddanne sig er næsten, at man skal ud ad døren. Men det bøvl behøver man ikke nødvendigvis at forholde sig til længere, for ErhvervsAkademi Sjælland tilbyder nu den toårige uddannelse til markedsføringsøkonom som et såkaldt ’blended learning’-forløb.

Nyt

Gullanden består

Det historiske værtshus Gullanden i Gullandsstræde i Roskilde skifter ejer ved udgangen af november, hvor den 29-årige ambulanceredder Michal Johansen overtager beværtningen efter Claus Burhenne.

Nyt

Glad, overrasket og enevældig

Efter en overvældende valgsejr kan socialdemokratiske Joy Mogensen nu tælle sig blandt de 20 borgmestre i landet, der i princippet kan herske med absolut flertal. Borgmesteren understreger dog, at hun vil samarbejde bredt i det nye byråd.

Nyt

Større end julehandlen

Sidste år foregik hver tredje Black Friday-handel i arbejdstiden. Og danskerne satte omsætningsrekord på Black Friday i både 2015 og 2016, hvor handelsdagen begge dage overgik julehandlen.

Nyt

Fra grå til blå mandag

Et nyt initiativ vil tage konkurrencen op med hovedstaden i kampen om de 4000 elever, der inden længe vil fejre Blå Mandag. Og det er også godt nyt for forældrene.

Liv

Feltarbejde i Barndommens Land

En forsker har fulgt børnene i Vognmandsparkens Børnehave i over et år for at studere, hvornår børn har det godt – og hvordan de tackler situationer, hvor de ikke har det godt.

Nyfødt

Biologien i funktion

Der bliver dyrket godt med sex under de varme dyner i de kolde vintermåneder november og december, for det er efterårsmånederne, der topper med flest fødsler over året. Typisk er august topscoreren med flest fødsler, og tæt efter følger september, oktober og november.

Liv

Jul i Konventhuset

Kender du nogen, der sidder alene juleaften? Så er juleaften i Konventhuset måske det helt rigtige.

Navne

“Man skal gå efter bolden”

Byrådets ordensbetjent Annie Larsen runder 70 år fredag den 24. november, og det bliver markeret med en reception på Pipers Hus i Byparken samme dag kl. 14:30-16:30.

Nyt

Juletræet fra Ganløse Ore

Traditionen tro kommer der juletræ på Stændertorvet, og det bliver tændt lørdag
den 25. november. Men først skal træet findes, fældes, stilles op og repareres.

Liv

På lige fod

Projekt Følgeven matcher psykisk sårbare med åndsfæller, som de kan dele en interesse med. Vi har mødt et par fotonørder.

Nyt

Langt fra stammen

Vi opsøgte Æblehaven i Roskilde, hvor begejstringen for kommunalvalget statistisk set er begrænset.

Nyt

I demokratiets tjeneste

Alle 31 medlemmer af Roskilde Byråd modtager et fast årligt vederlag som byrådsmedlem på omkring 108.000 kroner. Hertil kommer yderligere vederlag for at sidde i ét af de syv udvalg, formandsvederlag, vederlag for børn samt vederlag for at sidde i eventuelle råd og nævn.

Nyt

Førstevælger

Førstevælger er projektet, der skal øge de unges interesse for kommunalvalget – men det er et langt, sejt træk.

Nyt

Det blege byråd

Byrådet har et enkelt medlem med tyrkisk baggrund, men bortset herfra portrætterer valgplakaterne over hele kommunen lutter blegansigter. Hvad går der galt?

Nyt

Bøvl og bedrifter

Det kommer muligvis bag på dig – men byrådsmedlemmerne har et liv ved siden af lokalpolitik. Vi har zoomet ind på en god håndfuld af dem, der jonglerer med arbejde og politik, og som også forsøger at finde tid til livet ved siden af.

Nyt

Drømmen får vinger

Fra begyndelsen af det nye år kan du angiveligt formedelst 6000 kroner blive anpartshaver i en kommende 100 meter høj vindmølle, som fx kan komme til at knejse nær motorvejen i området omkring det, vi indtil for nylig kaldte Kara-tårnet.

Nyfødt

Født på mors fødselsdag

Isa blev født i badekarret hjemme på Valorevej torsdag den 7. november kl. 18:23 efter få timers arbejde – og det var netop på Melisas egen fødselsdag.

Nyt

Mindst bureaukrati i Roskilde

Roskilde har landets mest effektive kommunale administration ifølge en ny stor undersøgelse. Det lader dog ikke til at komme fx de ældre til gode.

1 2 3 29