Forfatter

Nyt

Til forsvar for arvesølvet

En eventuel udstykning af markerne omkring Veddelev Landsby til boligbyggeri vil potentielt bringe nye boliger – men også udslette landsbyens identitet. Et debatoplæg fra kommunen har fået de lokale op af stolene.

Navne

Skjoldby og Co har fået mere plads

Skjoldby & Co er flyttet, efter de sidste års vækst førte til pladsmangel i lokalerne på Musicon. Aktuelt er virksomheden, der lever af online markedsføring, oppe på otte medarbejdere, der nu kan brede sig på de 460 kvm.

Nyt

Ragnarock i verdensklasse

Mindre end halvandet år efter sin åbning den 29. april 2016 er Roskildes Museet for pop, rock og ungdomskultur – i folkemunde blot Ragnarock – i magasinet National Geographic kommet på en eksklusiv liste over de 11 bedste museer i verden indenfor nyskabende design og interaktive udstillinger.

Nyfødt

Typisk Trekroner

“Vi flyttede til Trekroner sidste år, og da mødrene her på vejen fandt ud af, at jeg var gravid, så kom de alle sammen på besøg for at fortælle om at føde hjemme – for det har de alle sammen gjort. Jeg havde aldrig tænkt på det før, men jeg blev hurtigt overbevist”, fortæller Camilla Lang.

Navne

Spar Nord er ny sponsor i Roskilde Roklub

“Det er en traditionsrig og stærk forening i byen, som både har bredde og elite. Uden bredde er der ingen elite – og det er vigtigt for os, for vi er bank for alle”, siger direktør i Spar Nord Kasper Bæk, der blandt andet har været med til at finansiere det nye motionsrum for klubbens over 500 medlemmer.

Nyt

Damage Control

Bent Jørgensen (V) og Tina Boel (SF) har ikke meget godt at sige om den vedtagne sygehusplan. Men de tror stadig på, at skaderne kan begrænses.

Liv

Magt – og masser af mennesker

Der var fuldt hus ved den officielle åbning af udstillingen ’Roskilde – Magt og mennesker’ på Roskilde museum fredag eftermiddag.

Nyt

Rufus kommer til Roskilde

Med Barack Obamas afgang var det også slut for den mest populære amerikanske ambassadør i Danmark nogensinde. Men snart er Rufus Gifford tilbage i Roskilde for at fortælle om sig selv og den fremtid han ser for verden.

Nyfødt

Selmas søster

Kl. 2:45 natten til fredag, var Selmas lillesøster en realitet. Hun kom til verden med en vægt på små 3500 gram og en længde på 50 centimeter, og i morens øjne skete det uden den store dramatik. “Jeg tabte en liter blod – men ved min første fødsel tabte jeg to. Så det var et stort fremskridt, og jeg føler mig virkelig frisk”, siger hun.

Liv

Ud af reservatet

Kultur- og kirkeminister Mette Bock var imponeret efter sin rundvisning på udstillingen ’Roskilde – Magt og mennesker’, der officielt åbnede fredag.

Liv

Håndens strøtanker

Kunstneren Jesper Christiansen er for længst en etableret kunstmaler med livsvarig ydelse fra Statens Kunstfond, som bruger halve år på hvert maleri. Men den hurtige tegning kan noget andet.

Liv

Maden og de syv øltyper

Brygmester Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus, ølentusiast og ekstern lektor Bo Jørgensen, kok Stig Jensen og kok og kogebogsforfatter Trine Hahnemann har begået bogen ‘Øl og Mad’.

Nyt

Roskildes nye erhvervspris

En ny erhvervspris skal bidrage til et øget fokus på erhvervslivet – også det, der ligger uden for gågaden i Roskilde.

Nyt

Travlhed på museet

Nedtællingen er i gang til åbningen af den permanente udstilling ’ Roskilde – magt og mennesker’ på Roskilde Museum. Over tre etager og 1000 kvm er det opgaven for de energiske museumsmyrer at skabe den nye store udstilling om Roskildes enestående historie.

Nyfødt

Ude på en time

Marie-Louise Holmbo og Kevin Vindahl Hansen ankom til fødeafdelingen ved 4-tiden natten til onsdag den 27. september. En halv time efter var Magnus færdig med sine godt 40 uger i den varme pool.

Sport

Øl og cykler

Det kunne umiddelbart lyde som opskriften på en katastrofe: høj fart i pedalerne kombineret med rigelige mængder humle. Dog er tingene skilt lidt ad i det seks timer lange mountainbike-makkerløb ’Beers & Bikes’.

Nyfødt

Lille Mille

”Hun har hele tiden været lidt lille, da jeg har lavt stofskifte, og så har hun haft gulsot”, fortæller Christina Nissen, der ellers ser tilbage på en god oplevelse med sin første fødsel.

Nyt

Skru tiden tilbage

Fredag den 29. september bliver en aften som ingen andre, når der er Open by Night i Roskilde.

Go

Kokken og sommelieren

En af landets mest erfarne sommelierer, Thomas Gadtoft, kigger forbi i Gastronetten på Sct. Jørgensbjerg i slutningen af september.

Nyt

Hverdagens helte blev hædret

12. september var politistationen i Roskilde fyldt af hverdagens helte fra hele regionen, der i løbet af det forgangne år, har udvist særlig handlekraft og offervilje.

Nyfødt

Harald Halvtung

Harald ankom til verden mandag den 4. september kl. 20:15 med en kampvægt på 4800 gram fordelt på 56 solide centimeter.

Liv

Flere vælger dagplejen

Efter års tilbagegang ansætter dagplejen i Roskilde nu atter personale. Flere forældre har tilsyneladende fået øjnene op for fordelene ved ro, rytme og nærvær.

Navne

Relationer er vigtige

Rasmus Roed har egentlig haft ejendomsmæglerforretning i Djalma Lunds Gård siden december, men han har valgt at gå stille med dørene indtil nu.

Nyfødt

Emily gad ikke vente

Nathasja Kogo var egentlig programsat til et planlagt kejsersnit tirsdag den 5. september. Imidlertid begyndte datteren i maven allerede at give alvorlige udbrydertegn fra sig allerede lørdag aften.

Sport

Hjemløse fodboldstjerner

Roskilde Pigefodbold vader i tilstrømmende medlemmer og sportsmæssige triumfer – men foreningen råder hverken over eget klubhus eller omklædningsrum.

1 2 3 27