Forfatter

Nyt

En samlet pakke

Torben Stevold havde en helt ny bestyrelse med sig, da han blev valgt til ny formand for Roskilde Handel mandag aften i den gamle byrådssal i Byens hus.

Liv

Tilbage til Baldersbrønde

Hvad sker der, når moderne kunstnere møder L. A. Rings Baldersbrønde, der i dag er omkranset af motorveje og industri? Ti kunstnere giver deres bud i Palæfløjen.

Liv

Venner hjælper forsvundne boksere

De unge boksere fra Hvalsø, Kajik og Ratik Hakopjan, gemmer sig på en ukendt adresse. Imens arbejder deres venner for, at drengene kan blive i Danmark fremfor at blive udvist til Armenien.

Erhverv

Finale i Virksomhedsspillet 2018

Over 3.000 studerende fordelt på 538 hold i både Danmark og Grønland har over ti uger deltaget i Business Combat. Ud af de mange deltagere var det de således de allerskarpeste kommende iværksættere, der var samlet til finalen i Virksomhedsspillet 2018 på Roskilde Katedralskole.

Nyt

Brand hos Persillepigen

Lørdag aften udbrød der brand i grønthandlen Persillepigen på Stændertorvet. Men Signe Faurholdt sælger stadig frugt og grønt fra fortovet foran sin forkullede forretning.

Erhverv

Isoleret terrorsikring

At skabe noget sammen hedder co-creation på nydansk, og det var det, der fandt sted på Rockwool i Hedehusene fredag den 6. april. Her var repræsentanter fra Roskilde Kommune, politiet, Roskilde Festival, Rockwool, arkitekter og studerede fra RUC og DTU samlet i Rockwools såkaldte Innovation Factory for at bruge formiddagen på den af CORO arrangerede co-creation session om terrorsikring.

Erhverv

Verden er i farver

Preben Rasmussen har genfundet kærligheden i en sen alder. Men der er stadig tid til at hjælpe til i Farvehuset Roskilde. På fuld tid.

Liv

Kvinder hjælper kvinder i Gambia

Et par pensionerede sygeplejersker skaber håb og glæde i det lille vestafrikanske land Gambia, når de bidrager til vandboringer og landsbyudvikling.

Liv

Udsattemesse i Byens hus

Det såkaldte Samarbejdsforum med interesse for socialt udsatte, der består af 20 frivillige foreninger, står bag en nyskabelse på Stændertorvet og i byens hus lørdag den 14. april fra kl. 11-14. Her er der nemlig for første gang Udsattemesse.

Liv

I mesterlære som voksen

Særligt drenge uden mandlige rollemodeller står i kø til at få en voksenven. Vi har talt med voksenvennernes mor i Roskilde.

Nyt

Styr dit affald

Dit affald skal sorteres i syv kategorier. Vi har mødt formanden for Klima- og Miljøudvalget til en snak om, hvordan man gør det smart.

Sport

Unge boksere forsvundet

To unge bokserbrødre fra AIK Roskilde er forsvundet fra jordens overflade. Det drejer sig om de to armenske drenge Ratik og Kajik Hakopjan på henholdsvis 15 og 16 år, der begge har opholdt sig i Danmark, siden de var få år gamle.

Nyt

Ring i vandet

Den Blå Ringborg er et spændende bud på en arkitektonisk løsning, der både kan sikre Vikingeskibsmuseet og løfte attraktionen til nye højder.

Liv

Personlig udvikling på skemaet

Charlotte Mouyal, der blandt andet ernærer sig som unge- & familiecoach, foredragsholder og mindfulness instruktør, har hver 14. dag sat fokus på elevernes personlige udvikling.

Erhverv

Cykelstyrt blev en ny start

Der skulle et cykelstyrt og en længere sygemelding til for at Lene Kronborg realiserede sin gamle drøm om at springe ud som selvstændig. I dag glæder hun sig til hver eneste arbejdsdag i livsdrømmen Noble Mind.

Liv

Blev selvstændig for at gøre en forskel

At utilstrækkelige engelsk- eller danskkundskaber er en stor barriere for mange mennesker i deres liv, har Helen Staffeldt dedikeret de sidste ti år af sit arbejdsliv på at afhjælpe.

Liv

Drømmebyggerne

Maria Saabye og Kristian Mikkelsen har alt på spil, når finalen i Nybyggerne afgøres tirsdag aften. Drømmen er at vinde deres drømmelejlighed nær Marias fødeby.

Liv

En ekstra voksen

Skolens Venner, der har lokalafdeling i Roskilde, fik for nylig en donation på over 1,1 million kroner af TrygFonden. Vi var på Himmelev Skole for at se, hvordan de frivillige gør en forskel i hverdagen.

Liv

Fra Gellerupparken til verdens musikscener

Det er noget af et scoop, når perkussionisten Simona Abdallah torsdag den 5. april gæster KulturCosmos Café i Viby Sj. Den palæstinensisk-danske musiker begyndte at spille den såkaldte darbuka under opvæksten i den århusianske ghetto Gellerupparken, og det var kontroversielt i muslimske kredse, eftersom trommen traditionelt er forbeholdt mænd.

Klummer

Frem i alfabetet

“Som erklæret bil-ignorant er det højst upassende, at jeg skal udbrede mig om biler i vores første udgave af tillægget ’Køreglæde’. Så det gør jeg”, indleder Paperboy’s redaktør Tomas Skov.

Nyt

Ph.D i Renault

“Vores mekanikere ved meget om lidt. De er højt specialiserede”, fortæller salgschef Kim Dall hos Arne Stubbe Automobiler på Betonvej i Roskilde.

Liv

Ildsjæleri med åbne arme

Den socialøkonomiske oase Sct. Hans Have er åbnet for gæster.
Vi lagde vejen forbi under forberedelserne til endnu en travl sæson.

Temaer

Ford samlet ét sted

“Gunner Due biler overtager Ford-aktiviteterne, så alt er samlet under ét tag”, fortæller Henrik Madsen, som dermed pr. 1. april er eneste Ford-forhandler i Roskilde.

Liv

Én stor familie

“Vi er som et fodboldhold – alle kan ikke være angribere”, fortæller værkfører Eldin Omerspahic hos Preben Mortensen Biler.

1 2 3 32