Forfatter

Kultur

Strik og forskønnelse

Kunstnerværkstedet Roskilde inviterer til strikke-event under månedens Åbent Hus søndag den 19. august kl. 11-16 på Sdr. Ringvej 9 i Roskilde.

Liv

Første stop Roskilde

Tommelfingrene er vendt opad – også for Roskilde, hvor de to unge blafferpiger har fundet masser af mad og sovet i en baghave.

Erhverv

Den første skoletaske

”Der har været gang i den de sidste 14 dage, hvor folk er kommet tilbage fra sommerferie”, siger Sofie Flensborg fra Schmeltz Eftf. på Stændertorvet.

Sport

Amerikansk afklapsning

’Soccer’ er ikke voldsomt udbredt i USA. Ikke des-to mindre blev det gæsterne fra Sporting Iowa, der kørte U16-pigerne fra Jyllinge FC over i onsdagens kamp.

Liv

Brun formiddag

Der er både øl og godt selskab i vente en tilfældig formiddag på Roskilde Bodega.

Sport

Alt på et bræt

Nu har sikkert set dem padle rundt i hver en havn i kongeriget. Og nu har verdens hurtigst voksende vandsport Stand Up Paddle (SUP) også fået en klub i Roskilde.

Liv

Uvis fremtid for de brune værtshuse

Du kan vælge at give over en halvtredser for et glas mikrobryg på en ølbar, eller du kan slippe med under en tyver for en Hof på et værtshus. Så hvorfor er det sidstnævnte, der er truet?

Nyt

Stadion bliver ikke mindre

Trods lavere krav til antallet af tilskuerpladser fra Divisionsforeningen indstiller forvaltningen, at de 10.000 tilskuerpladser bibeholdes på Roskildes kommende stadion.

Navne

70 år og godt kørende

”Jeg er i fuldt firspring, og det agter jeg at fortsætte med. Vi må stræbe efter det næste runde tal”, siger malermesteren med den fotogene svaghed for veteran-sportsvogne, der nu har rundet de 70 år.

Navne

Halvt Hobbyland

”Det ligner et månekrater”, siger ejer af Havecentret Hobbyland Steen Christensen.Halvdelen af hans forretning er nu jævnet med jorden, og den skal derefter genrejses og stå funklende ny den 1. mart 2019.

Liv

Eksperter i skolestart

Det har summet af aktivitet på skolerne, der nu har taget imod de nye elever. Vi besøgte 0.b på Sct. Jørgens Skole.

Nyt

Halv høst

Efter tre måneder praktisk taget uden regn var et lille regnskyl onsdag morgen ikke til megen hjælp for landmand Flemming Mortensen fra Viby Sjælland.

Nyt

Fire års kamp er slut

Byggeriet har givet grå hår og søvnløse nætter. Men efter fire år er det et ufravigeligt faktum,
at Jyllingehallerne anno 2018 er vokset op af asken. Vi har mødt tre af drivkræfterne bag.

Nyt

Flere havnegæster

”Vi har haft flere gæster i år, det kan jeg se på havnepengene. Jeg vil anslå, at det ligger 20 procent højere end normalt”, siger Havnefoged i Roskilde Havn Sven Hvid.

Nyt

Gælden efter Gullanden

Drømmen om eget værtshus gik i opfyldelse – men den blev dyr for Michal Johansen, der nu slikker sårene efter lukningen af Gullanden.

Nyt

Hjertet af Jyllinge

Jyllingehallen brændte i juli 2014. Lørdag den 11. august åbner dørene til byens genopståede idrætshjerte, der trods børnesygdomme, fejl og mangler nu er blevet tidssvarende.

Navne

Ny fødeklinik åbner i Roskilde

”Vi er nogle jordemødre, som er gået sammen og har vundet det regionale udbud”, forklarer jordemoder Ulricce Frandsen, der sammen med sine tre kolleger slår dørene op for Roskilde Fødeklinik på Ledreborg Allé 100B den 1. september.

Liv

Ferie i frihed

Flere og flere holder ferie tæt på naturen på landets mange store og
små lejrpladser. Vi var omkring Salvadparken ved Roskilde Fjord.

Erhverv

Tilbage til euforien

Mange tøjkæder kører med rabatter og udsalg nærmest året rundt – og det prispres forplanter sig ned til de små butikker. Men nogle holder fast i, at udsalg skal være noget særligt.

Erhverv

LoppeLounge konkurs

LoppeLounge under Kvickly i Algade holdt kun lidt over et år. Det 1000 kvm store loppesupermarked under SuperBrugsen åbnede midt i maj 2017, men er nu meldt konkurs.

Kultur

Vigen runder 80 år

En ikonisk perle med formidabel fjordudsigt er ved at være en moden dame.
Restaurant Vigen runder 80 år den 1. august.

Erhverv

Farvel til Roskilde

”Det er et dyrt lokale med en god placering – men butikken har desværre ikke kunnet lave penge”, erkender Dorte Øskov, der sammen med partneren Tanja Nystrup definitivt drejer nøglen om for tøjforretningen i Algade.

Liv

Vandgang til studenterne

Så er studenterne atter i gang med at gøre sig våde udenpå – lige som de fleste er godt våde indeni. Den rituelle badetur i Schmeltz’ Springvand på Stændertorvet er i fuld gang, og byen giver genlyd af musik, hujen og dyttende lastbiler, der fragter de ekstatiske, nybagte studenter rundt i byen.

Nyt

3,5 ton teltdug

Orange Scene kom op at stå i weekenden – med hjælp fra det erfarne telthold.

1 2 3 36