Forfatter

Liv

Skræddersyet træning

Brasilianske Iva de Souza har undervist i yoga og personlig træning i Roskilde siden 1995. Vi har besøgt træningsklinikken på Frederiksborgvej, hvor 64-årige Torben Svendsen er kommet gennem det sidste år.

Sport

Vinterløb i Folkeparken

Fire studerende, der læser Leisure Management på Professionshøjskolen Absalon, har planlagt begivenheden Roskilde Vinterløb, som finder sted nu på lørdag.

Nyt

Løgnens labyrint

Arrangøren af den aflyste koncert Rock i Haven i Byparken lyver tilsyneladende om hvad som helst, og han skylder penge i alle retninger. Vi har forfulgt sporet af en notorisk løgner.

Go

Ny kaffebar på Schmeltz Plads

Det fritstående lokale på Schmeltz Plads har stået tomt gennem længere tid, men de seneste måneder har Özcan Sekeroglu været i gang med at renovere de 97 kvm med henblik på at åbne sin Schmeltz Kaffebar og Køkken senest den 1. marts.

Navne

Gørtleren runder 75 år

En af landets få aktive gørtlere runder 75 år søndag den 18. februar. Der er naturligvis tale om Jens Murillo, som fortsat restaurerer alt i kobber og messing på værkstedet i Strandgade på Sct. Jørgensbjerg.

Liv

Som et cyklende symfoniorkester

For syvende gang står Stig Broby og Henny Wibholm bag cykelturen med Team Glade Børn,
der til sommer går ad naturskønne småveje de omtrent 1000 kilometer til Prag.

Go

Historie og charme

Den sidste cigaret er snart røget i Mulle Rudi, eftersom Annette Boysen nu har købt det gamle værtshus. Det betyder, at hendes butik i Skt. Ols Gade rykker ind på den noget mere rummelige adresse i Djalma Lunds Gård pr. 1. april.

Go

Et andet univers

“I Gågaden ligner vi jo lidt hinanden, men her kan jeg skabe et andet univers, hvor jeg kan lave nye tiltag”, siger Gitte Henningsen, der åbner butik i den tidligere Dorte Casper i Djalma Lunds Gård den 1. marts.

Liv

En sjov dag hele dagen

Blå Mandag Roskilde tilbyder en sjov og samlet dag for konfirmanderne med over 20 aktiviteter, transport og fælles måltider – og så giver det tryghed til forældrene.

Nyt

Svindleren i Byparken

Dizzy Mizz Lizzy, Sort Sol, Mads Langer og Medina er blandt hovednavnene til Rock i Haven lørdag den 19. maj i Byparken. Imidlertid har der aldrig ligget en underskrevet kontrakt, og arrangøren er som sunket i jorden.

Go

X Factor for gode idéer

Der var til tider begejstring at spore i ekspertpanelet, da elever fra Katedralen pitchede deres visioner for fremtidens Roskilde.

Navne

Æresmedlem efter 45 år i bilbranchen

Den 72-årige bilforhandler Benny Bøgh Jensen fra Skoda Roskilde startede som selvstændig i 1970, men har på sine ældre dage overgivet forretningen til sine sønner. Dog går han stadig til hånde efter behov på Københavnsvej.

Navne

Barberen i Bredgade

“Nu er det officielt, og det skal fejres”, siger Charlie Nielsen, der nu er ’herre’ i eget hus under navnet Barberen i Bredgade.

Nyt

Afgørelsens time for vikingeskibene

Vikingeskibenes skæbne ligger i kulturminister Mette Bocks hænder. Hun har nu modtaget en veldokumenteret opfordring til at affrede museet, så dets uvurderlige indhold kan reddes for eftertiden.

Klummer

Både eller bygning?

Hvad mon eftertiden ville sætte størst pris på? En smuldrende betonbygning fra 1967 eller fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet, som blev udgravet fra bunden af Roskilde Fjord fra 1962 og fremefter?

Nyt

Gammel vin

De 264 statslige arbejdspladser til Roskilde er gammel vin på nye flasker. Men ifølge borgmesteren smager den stadig udmærket.

Liv

Smed 35 kilo på et år

Trine Hansen havde været overvægtig i næsten halvdelen af sit liv, men en dag tog hun en beslutning. Et år efter var hun 35 kilo lettere.

Liv

Mig selv – version 2.0

Antallet af plastikkirurgiske indgreb er omtrent tidoblet på lige så mange år.
Ifølge en forsker er en del af forklaringen, at det betaler sig at være smuk.

Liv

”Botox er blevet normalt”

Maria Dam i Algade i Roskilde har nu leveret skønhed i form af botox og filler til roskildenserne i godt to år, og hun har oplevet omtrent en fordobling af den overvejende kvindelige kundekreds siden den spæde begyndelse.

Sport

Ro på

Han vandt sølv ved EM i roning i Tyskland i sommer, og han bruger op til 20 timer på træning hver uge. Alligevel får Bastian Bruunsgaard Secher hverdagen som gymnasieelev til at hænge sammen.

Liv

Forelsket i jordkloden

Claus Steensbech spilder ikke tiden under sin 14 måneder lange orlov. Han er for nylig hjemvendt fra et otte måneder langt eventyr i Japan og Sydkorea – til fods, på løbehjul og foldecykel. Næste udfordring bliver nu New Zealand og Australien i selskab med en såkaldt monowalker.

Liv

SMART start på 2018

Så har vi for alvor taget hul på det nye år, og for dem af os, der ønsker at sætte sig realistiske og opnåelige mål, er her et par input fra Roskilde-psykologerne.

Nyt

Erhvervspris i hvid marmor

Erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank står bag Roskildes nye erhvervspris, som fra næste år uddeles til en virksomhed, der har gjort sig særligt bemærket ved at være udviklingsorienteret, have fokus på CSR eller på anden måde have bidraget til at sætte Roskilde på landkortet.

Klummer

Et ordentligt nytårsforsæt

Lavede du et nytårsforsæt? Det gjorde jeg. Men jeg tror egentlig, der er mange, der er holdt op med at lave nytårsforsætter, fordi det ender med, at man ikke kan holde dem – og derfor bare resulterer i dårlig samvittighed fremfor handlekraft og vilje til at gøre en forskel i det nye år.

1 2 3 30