Forfatter

Liv

Reumertvindere til Roskilde

Årets Reumertpriser er nu uddelt og flere af vinderne vil kunne opleves i Roskilde i løbet af den kommende teatersæson.

Liv

Drømmebilleder i Veddelev

To 15 meter lange vægmalerier er opstået i en gangtunnel i Veddelev. Malerierne hedder ”Under vandet, gennem jorden” og er udført af den danske kunstner No Title.

Liv

Her fejres Sankt Hans

Nationalparken Skjoldungernes land har kortlagt de 17 offentlige bål, der kan opleves Sankt Hans Aften lørdag den 23. juni.

Nyt

Grønne områder i Veddelev bevares

Efter en meget enig melding fra beboerne i Veddelev sidste år om, at der ikke skal bygges på to grønne områder nord og syd for Højagergaard, lægges forslaget til lokalplan nu frem.

Sport

Pokalen blev hos BTK

For sjette gang i træk trak de lokale bordtennisherrer det længste strå i kampen om det danske mesterskab.

Nyt

Casper udbyggede føring

I weekenden kørte Casper T. Hansen 3. afdeling af DM for Formel 4 på Ring Djursland, og det lykkedes den roskildensiske kører at udbygge føringen i den samlede stilling.

Kultur

Børnehuset Wiemosen bliver børnekulturhus

Gennem de sidste to år har børnene i Wiemosen og børnene i de andre børnehuse i Område Vest jævnligt beskæftiget sig med musik, leg, bevægelse og kunst. De har nemlig haft besøg af Kulturskolens medarbejdere, som ind imellem har inviteret gæstekunstnere med fx. dansere fra Åben Dans.

Kultur

Ben Frost i Roskilde Domkirke

Den festivalaktuelle australske lydmager Ben Frost genskaber sit voldsomme og smukke lydunivers i Roskilde Domkirke få dage før sin optræden på Roskilde Festival.

Navne

Intersport Holmbom bliver til Sport 24

Mindre indflydelse og forøgede omkostninger har fået ejeren af Intersport Holmbom i Skomagergade til at skifte til konkurrenten Sport 24 fra 1. oktober. Bedre vilkår for forretningen vil betyde lavere priser for kunderne i Roskilde.

Liv

Store Cykeldag i Roskilde

På ”Store Cykeldag” søndag den 10. juni kan man komme ud på en familiecykeltur på Panoramaruten med medlemmer af Cyklistforbundet.

Kultur

Moské i en domkirkeby

Som det første museum i Danmark har ROMU indsamlet interiør og genstande fra en moske i Danmark. Dét er afsættet, når Roskilde Museum den 6. juni kl. 19 inviterer til en Roskilde-lektion om, hvad det betyder at være moske i en domkirkeby.

Kultur

Kom til ”Vild med vand” på Roskilde Havn

Tag hele familien under armen og besøg Roskilde Havn lørdag den 9. juni kl. 10 – 16, når ”Vild med vand” byder på sjove og gratis aktiviteter for børn og voksne – både til vands og til lands.

Temaer

Ny Mercedes A-Klasse endelig i Danmark

Paperboy har prøvekørt den nye Mercedes A-klasse hos Ejner Hessel. Den fjerde generation overgår alle andre – med bl.a. selvlærende infotainment og talestyring, sikkerhedssystemer fra S-Klassen og komfort som i en langt større bil.

1 2 3 34