Forfatter

Liv

Uropførelse af Naturtoner på Stændertorvet

Lørdag den 21. april kl. 10:15 slippes løjerne løs på Stændertorvet, hvor sangere og musikere kommer syngende eller spillende fra alle retninger for til sidst at smelte sammen til ét stort orkester på Stændertorvet – og borgmester Joy Mogensen spiller for.

Liv

FredagsJam med Magnus og Myggene

Nyd en kold øl, en varm kop kaffe eller måske lidt fra menuen til lyden af helt nye og sprøde toner. Slå dig ned i den hyggelige café og lad op til weekenden, når RAGNAROCK udvalgte fredage byder på koncert med nye musiknavne.

Liv

Landsindsamling og Hjertegalla samme dag

Det er en nyskabelse, at en landsindsamling og et indsamlingsshow bliver afviklet samme dag. Du kan derfor samme dag både møde indsamlere fra Hjerteforeningen og senere runde dagen af med at se kunstnere optræde til fordel for hjerterne ved Hjertegalla på TV2 Charlie.

Nyt

Milepæl for kystsikring i Jyllinge Nordmark

Tirsdag den 3. april markerede den endegyldigt sidste klagemulighed for den længe ventede kystbeskyttelse af Jyllinge Nordmark, og da forvaltningen ikke modtog en eneste klage, mangler projektet nu blot den endegyldige politiske godkendelse.

Liv

Glæden ved at hjælpe

Gunnar er venner med 7-årige Jonathan, der ofte mødes til hygge, snak og kortspil. Venskabet startede i Børns Voksenvenner.

Liv

Støttekoncert i Sankt Jørgensbjerg Sognegård

Torsdag den 19. april kl. 19.30 danner Sankt Jørgensbjerg Sognegård ramme om en støttekoncert til fordel for sognets Menighedspleje, der blandt andet hjælper ensomme, arrangerer fællesspisning og yder økonomisk støtte til lokale familier i krise.

Sport

Casper T. tilfreds med test

Mandag den 2. april til onsdag den 4. april testede Casper T. Hansen sin Formel 4 racer på Circuit Calafat 150 km syd for Barcelona i Spanien.

Navne

Jørgen Nielsen fylder 90 år

Jørgen Nielsen er født på Bognæsgården og blev uddannet som landmand hos sin far, forpagter Nielsen på gården. Senere drev han sammen med faderen og en bror, udover gården, flere større forpagtninger

Liv

Løft, vind og støt en god sag

Foreningen Børns Voksenvenner Roskilde og CrossFit-centret Boxlife er gået sammen om at skabe en stærkmandskonkurrence, der skal sætte fokus på behovet for mandlige voksenvenner på Stændertorvet lørdag den 7. april.

Nyt

Flygtninge er chauffører til oktober

I Chaufførklassen skal nytilkomne flygtninge uddannes som lastvognschauffører. Uddannelsen sker i så et tæt samarbejde med transportbranchen, at der er rigtig gode jobmuligheder til de nye borgere bagefter.

Liv

Fællesskaber får glæde af puljemidler

Skilsmissebørn får et frirum med andre børn, ældre borgere får mulighed for at skabe nye relationer gennem fortællinger og mandefællesskaberne skal forebygge ensomhed.

Nyt

Juniorpædagoger skal styrke børns leg

Drenge i 7. – 9. klasse skal tilføre børnehaverne noget mere liv og være et supplement til det faste personale. Sådan lyder en beslutning i Skole- og Børneudvalget, der betyder at Roskilde Kommune nu går i gang med at søsætte en forsøgsordning med såkaldte juniorpædagoger i Roskilde Kommune.

Liv

Kunst og øl på Den Gamle Spritfabrik

Fotografen Annelise Jensen og maleren Mette Udengaard har fernisering på udstillingen “Colour Canon” i Atelier Under på Den Gamle Spritfabrik i Roskilde søndag den 8. april kl. 13- 16. Til at skylle kunsten ned med serverer Ølsnedkeren smagsprøver frisk fra fad.

Nyt

RUC i fremgang på 12 procent

1.088 kommende studerende har søgt en uddannelse på Roskilde Universitet som 1. prioritet via kvote 2. Roskilde Universitet har den næststørste fremgang blandt de danske universiteter i antallet af 1. prioritetsansøgninger via kvote 2. Det viser Uddannelses- og Forskningsministeriets offentliggjorte tal efter ansøgningsfristens udløb den 15. marts 2018.

Liv

Café- og debatmøde om EU ved en skillevej

Rina Ronja Kari er medlem af EU parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Hun vil på et cafe- og debatmøde torsdag den 5. april tale om, hvor EU er på vej hen, og om Folkebevægelsens bud på, hvad der er ”den nødvendige politik”.

1 2 3 31