Forfatter

Liv

“Jeg plejer at få spegepølse, men…”

I sidste uge var Roskilde Kommunes skoleklasser inviteret til madpakkeværksted. Målet var at gøre skolemaden mere sund, varieret og mættende. Det virkede på Jesper fra 6. B på Tjørnegårdskolen.

Liv

Dansk Flygtningehjælp søger indsamlere i Roskilde

Køkkengrej til otte familier, rent vand til 200 flygtninge eller vintertøj samt tæpper til en hel familie. Blot tre eksempler på, hvor langt de 1000 kr. rækker, som en gennemsnitlig indsamler for Dansk Flygtningehjælp får i bøssen på de tre timer, en indsamling tager.

Liv

M.C. Hansen og Jacob Chano spiller dansk

Det er skandinavisk musik i amerikansk forklædning. I Spil Dansk-ugen i uge 44 er Dåstrup Forsamlingshus, Ramsø Musikhus og KulturCosmos gået sammen om at arrangere en koncert med M.C. Hansen og Jacob Chano.

Nyt

Nyt lys i Kara

Den svenske designer Johan Moritz skaber innovativ lyssætning i Roskilde rustne vartegn.

Navne

Roskilde Grundejerforening får ny formand

“Ejendomsudlejningsbranchen er ikke særlig synlig i Roskilde. Det vil jeg gerne være med til at gøre noget ved”, siger advokat Cecilie Mieth fra Retsadvokaterne. Hun er for nylig blevet valgt til formand for udlejernes og administratorernes lokale interesseorganisation, Roskilde Grundejerforening.

Navne

Nye ansigter hos Lindskov Communication

Cand.ling.merc. Carina Høedt, 29 år, er startet som kommunikationskonsulent i en projektansættelse hos Lindskov Communication. Carina Høedt er uddannet fra CBS i international virksomhedskommunikation.

Nyt

Kun el-lastbiler til Roskilde Rådhus

Roskilde Kommune har indført et nyt koncept til levering af varer og forsendelser til rådhuset. Det betyder, at alle leverancer samles udenfor byen til én samlet daglig levering. Fra opsamlingsstedet leveres varerne til rådhuset med en el-dreven lastbil.

Liv

Kulturstrøget inviterer til Lysfest

Glæd dig til en magisk aften, hvor bymidtens stræder, mellemrum, tårne og pladser indhylles i lys, lyd, aktiviteter og et magisk optog. Det sker fredag den 3. november kl. 17-21, når der igen er Lysfest på Kulturstrøget i det centrale Roskilde.

Nyt

Stormflodsramte skal betale op til 275 kroner pr. måned

Langt de fleste ejendomme, der bliver sikret i Jyllinge Nordmark, kommer til at betale omkring 230 kr. om måneden på et 25 årigt kommunegaranteret lån, mens nogle få ejendomme kan nøjes med ca. 115 kr./md. Og så er der ca. 60 ejendomme, der også får gavn et østdige og derfor skal slippe med 275 kr./md.

Sport

Bøtten vendte – og tak for det!

FC Roskildes 1. divisions mandskab vandt søndag hjemme 2-0 over Nykøbing – og bevægede sig dermed en anelse væk fra nedrykningsstregen. Og der er flere point i sigte.

Sport

Andenplads i DASU – Danmarksmester i Formel 5

Der var DM-finale for Formel 5 på Jyllandsringen i weekenden, og Casper T. Hansen førte mesterskabet med syv point inden weekenden. Mesterskabet stod således helt åben, da der reelt var tre mulige vindere.

Navne

Udmærkelse i Roskilde Syd Rotary Klub

Johannes Østergaard, Jørgen Herholdt fra Roskilde Syd Rotary Klub fik udmærkelsen med safir af den uddelende præsident Frede Planck for deres helt ekstraordinære indsats ved planlægningen og gennemførelsen af klubbens seneste Short Term Camps.

Navne

Ny formand for Zonta Roskilde

Birgit Lenhard Hansen har afløst Anne Kühnell som formand for Zonta Roskilde. For den nye formand handler det om ordentlighed og retfærdighed, ikke kun i Zonta, men også i samfundet.

Navne

Eva Sørensen får Danske Banks forskerpris

Danske Banks afdeling i Roskilde har doneret en pris på 25.000 kr. til en forsker fra Roskilde Universitet, som har udmærket sig inden for sit forskningsfelt innovation i offentlige og private virksomheder.

Liv

Jægerne

Teater O blæser i jagthornet og skyder løs på det moderne bløddyr af en mand i samtidsfarcen Jægerne – en forestilling om den identitetsløse metromands eksistentielle krise.

Liv

Komedien hvor alt går galt

Advarsel: Der er risiko for, at du græder af grin, for sjældent har man set noget så rablende og hjælpeløst udført.

1 2 3 22