Forfatter

Liv

Intens indie på Gimle Café

The Lemon Lighthouse Band (DK) spiller indie electronica. Det er et musikalsk projekt bygget op omkring forsanger Thomas Melbyes sange, hvor musikken tager afsæt i simple melodiske forløb i en rolig puls.

Nyt

Ghettofrit Roskilde

Hvert år offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren årets ghettoliste. En liste der viser, hvilke boligområder i Danmark der hører under kategorien ’ghetto’, og der er nu ikke længere ghettoområder i Roskilde Kommune. Det fremgår af den netop offentliggjorte ghettoliste over almene ghettoområder, hvor Æblehaven og Rønnebærparken ikke længere figurerer.

Liv

Med humoren som værktøj

I foredraget ”Slip Humoren Løs – og brug den i hverdagen” udforsker Søs Egelind, hvordan man kan bruge humoren som et nyttigt værktøj.

Liv

Ny bestyrelse i Svogerslev Lokalråd

Det aktive lokalråd har modtaget Roskilde Byråds Landsby- og Bydelspris 2017 på 100.000 kroner, der skal anvendes på nye faciliteter ved Lynghøjsøerne.

Sport

Løb for livet – med nissehue på

Rigtig mange af de bedste juletraditioner dufter både brunt og brændt, og sætter sig gevaldigt på sidebenene. Men én Roskilde-juletradition giver heldigvis balance i kalorieregnskabet – nemlig årets hyggeligste motionsløb, Nissehueløbet i Folkeparken søndag den 10. december kl. 10.

Go

På cykel gennem Sydamerika

Den 11. december kan du komme til billedforedrag i Byens Hus i Roskilde, hvor Thomas Mølgaard fortæller om sin fem måneder og 12.000 kilometer lange cykeltur.

Sport

Fortjent nederlag til håndboldkvinderne

Roskilde Håndbolds 1. divisionsdamer startede sæsonen med brask og bram – og lutter sejre i de fire første kampe. Sidenhen er det gået en del ned af bakke. Efter ti kampe havde kvinderne høstet 12 point og placeret sig nogenlunde midt i rækken.

Liv

Roskilde Festival støtter Musikstarter

Med en donation på 600.000 kroner indleder Foreningen Roskilde Festival og Musikstarter et treårigt samarbejde, der skal få flere unge piger og drenge til at finde sammen omkring musikken.

Sport

Spar Nord FIFA Cup blev en målrig affære

Søndag formiddag afviklede Himmelev-Veddelev Boldklubs E-Sportsafdeling, HVB E-Sports, Spar Nord FIFA Cup, hvor en gruppe unge mellem 8 og 14 år dystede om titlen som Roskildes bedste FIFA-spiller og en splinterny mountainbike i førstepræmie.

Nyt

Optimismen overvintrer – trods alt

FC Roskildes 1. divisionshold vandt søndag fortjent 1-0 hjemme over Superliganedrykkerne fra Viborg i en intens og velspillet affære, der lover godt for den anden og afgørende halvsæson.

Nyt

Her er det nye regionsråd i Region Sjælland

Valgbestyrelsen har godkendt valget til Regionsrådet i Region Sjælland. Valgets endelige
resultat viser efter fintælling, at der er flyttet et mandat fra SF, Socialistisk Folkeparti til Enhedslisten.

Nyt

Jul på Stændertorvet

Med det gamle rådhus og domkirkens slanke spir som kulisse er der igen i år lagt op til julemarked, når ’Jul på Stændertorvet’ slår dørene op fredag den 1. december.

Liv

Lærerinden synger

Den forhenværende Roskilde-lærer og nuværende jazz-sangerinde Tinka Herand står ispidsen for jazzbandet ’Night Train’, der svinger ind på Pipers Hus i Byparken torsdag den 30. november.

Liv

Vinylbingo i julehumør

Roskilde Bibliotekerne og RAGNAROCK inviterer til en omgang uformel og gratis VinylBingo i en særlig juleudgave. VinylBingo Julespecial foregår onsdag den 6. december kl. 20-22 i RAGNAROCKs café.

1 2 3 25