Forfatter

Læserbreve

Roskildes budget

Inden 1. september vil hovedlinjerne i Roskildes budget for 2019 være lagt. Hvordan er udsigterne så for kommunen? De er rigtigt gode, da Roskilde er blandt de 10 mest velhavende kommuner i landet. Det skyldes primært, at kommunens borgere gennemsnitligt tjener ret godt, og skattegrundlaget derfor er meget solidt.

Læserbreve

Betalingsparkering på budget-dagsordenen

I forbindelse med kommunens 2019-budget  foreslår EL, at der indføres betalingsparkering i Roskilde By i 2019. Betalingsparkering er ellers et emne som nogle af byrådets partier hidtil ikke har kunnet lide at tale om, men det kommer de altså til nu.

Læserbreve

Socialdemokraterne og hokus pokus

Så kom kommunens halvårs regnskab (2018) på banen sammen med en fremskrivning af hele 2018. Der er/var budgetteret med et minus på 47,7 mio, kr. men nu forventes der et MINUS på 167,5mio og det er selvom man har haft ejendomssalg på 260,5 mio. kr.

Læserbreve

Stadionkoncerter giver støjgener

Når man læser sidste nyt i lokalaviserne omkring det nye station i Rådmandshaven, hvor Byrådet dropper en beslutning om koncertforbud til trods for støjgener for beboere i området, så begynder man at spekulere over, hvor mange af byrådsmedlemmerne, der egentlig bor i nærområdet – ingen må man formode, da man sjældent går ind for at forringe forholdene for sig selv.

Læserbreve

Se det summer af sol over engen…

Holger Drachmanns vise om honningbien, som vil fylde sin kurv, står for mange danskere som lyden af den dansk sommer. Honningbien kender de fleste som den flittige bestøver, som producerer den søde honning, der gør både franskbrødsmaden og de røde jordbær, til et festmåltid, men prøv at stoppe op et øjeblik. Hvornår hørte du egentlig sidst honningbiens summen over egen?

DEBAT

Institutioner bør tjekkes for radon

“Det kan undre, at Roskilde kommune har ladet stå til og overhørt ministeriets påmindelse om alvoren. Roskilde ligger i et geografisk område med høj risiko for radon indtrængning”, lyder det i et læserbrev fra Venstres Jette Tjørnelund.

Læserbreve

Farvel til Udsigten

2414 underskrifter imod nedrivningen afleveret til kommunen og 860 venner på Facebook havde tilsyneladende ingen effekt på Roskilde Byråd.

Læserbreve

Budget 2019 – gør vi det på den rigtig måde?

Byrådets partier skal henover sommeren forhandle om næste års budget. Det kulminerer i august måned, hvor de afgørende forhandlinger føres, og hvor det vil vise sig, hvilke partier, der kan tiltræde budgettet. Herefter skal det til endelig afstemning i byrådet.

Læserbreve

Cykelsti på St. Valbyvej

På byrådsmødet i maj vedtog et enigt byråd frigivelsen af 7 mio. kr. til etableringen af cykelstien på St. Valbyvej fra St. Valby til Roskilde.

Læserbreve

Kære arbejdsgiver

Jeg har netop holdt møde med LO her i Roskilde og mærkeligt nok kendte de ikke til virksomheder, der mangler arbejdskraft – de havde ikke hørt fra virksomheder i vores område.

Læserbreve

Borgmesterens budget-borgermøder

I maj og juni afholdes tre såkaldte budget-borgermøder. Et i syd, et i nord og et midt i kommunen. De har karakter af borgmester-borgermøder. I hvert fald er det planlagt at borgmesteren indleder, tegner og fortæller, mens byrådets øvrige medlemmer er blevet bedt om at forholde sig tavse og lyttende.

DEBAT

Borgmesteren står forhåbentlig fast over for moskéen

“På den ene side forsvarer han (Tuncay Yilmaz red.), at den tyrkiske quasi-diktator Erdogan fængslede omkring 50.000 borgere efter et påstået kupforsøg i sommeren 2016, og på den anden side lægger han afstand til den hårdhændede behandling af oppositionen og lukningen af regeringskritiske medier”, mener Karsten Lorentzen (DF).

DEBAT

Kære Joy

“Du udtaler på det sidste byrådsmøde, at du ”nu tager medansvar som arbejdsgiver” nu hvor du er blevet medlem af KL´s bestyrelse. Hvad I alverden betyder det? Hvad betyder det, for de 7500 offentligt ansatte i Roskilde Kommune?”, spørger Jan Bjergskov Larsen (SF) borgmester Joy Mogensen.

DEBAT

Kære Joy (igen)

“Jeg forstår ikke, at du som borgmester i Roskilde ikke vil påvirke Socialdemokratiet på Christiansborg og ministeren for området ved at sende et brev, hvor Roskilde Byråd gør opmærksom på problemstillingen”, skriver Jan Bjergskov Larsen (SF).

DEBAT

Kommunen betaler også til Landsbyggefonden

“I Paperboy den 20/3 2018 er der et læserbrev med overskriften “Tyveri ved højlys dag”. Nede i teksten står videre blandt andet: “Pengene er år efter år indbetalt af lejerne i de almene boliger”, og “Vi må stoppe dette tyvei af vores penge”.Er det ikke en påstand, der ikke kan stå alene”, lyder det i et læserbrev fra Palle Larsen.

DEBAT

Tyveri ved højlys dag

Beboer i Ringparken Svend Erik Christensen er stærkt utilfreds med regeringens ghettoindsats, der vil gøre det sværere for lejere i almennyttige boligbyggeri som Ringparken at få renoveret deres lejligheder.

DEBAT

Det er tid til at prøve noget nyt

“Mette Gjerskov har sine meningers mod, men hun har også isoleret sig selv i folketinget og det betyder, at Roskilde ikke får den indflydelse som byen fortjener”, mener Brian Hansen.

DEBAT

Støtter Joy lockouten?

“Hvilken side står Joy Mogensen på? Støtter hun lockouten eller stiller hun sig solidarisk med de offentligt ansatte?”, spørger Jonas Paludan, tidligere medlem af Roskilde Byråd for Enhedslisten.

DEBAT

Lockout

“Nu skal du gøre dit for det samme: du skal lægge pres på dit byråd, på KL, på dit parti og sige: STOP”, lyder opfordringen til Roskildes politikere fra folkelærer Line Bedin.

Læserbreve

Pas på folkeskolen

Forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne trækker ud, og risikoen for en ny alvorlig konflikt på skoleområdet lurer desværre stadig rundt om hjørnet. Det må for alt i verden ikke ske. SF i Roskilde opfordrer til, at byrådet lægger pres på for, at der forhandles en fair arbejdstidsaftale hjem for lærerne.

1 2 3 8