Forfatter

Nyt

Politikere mødte vælgerne Café Freunde

En mulig udvidelse af den lokale skole har gennem længere tid stjålet dagsordenen i Trekroner, og netop derfor havde en af den unge bydels borgere taget initiativ til et dialogmøde om tre andre emner, der løb af stablen søndag eftermiddag på en tætpakket Café Freunde.

Nyt

Er der forskel på rød og blå?

Paperboy har taget en snak med byrådskandidaterne Lars-Christian Brask (V) og Tina Boel (SF) i forsøget på at afdække, hvad de to fløje vil med magten.

Nyt

Afgørelse: ’Hotel Prindsen’ tilhører bygningen

Sø- og Handelsretten har onsdag afgjort, at navnet Hotel Prindsen ikke er et varemærke, men derimod tilhører den historiske ejendom i centrum af Roskilde. Dommen er dermed faldet ud til fordel for Nordicom, der ejer bygningen, mens konkursboet efter de tidligere forpagtere af hotellet, Prindsen i Roskilde A/S, nu har fire uger til at anke afgørelsen til Højesteret.

Nyt

Skoler har fået bedre indeklima

Indeklimaet har fået det meget bedre efter investering i ventilationsanlæg. Indtil videre har 11 af kommunens 18 skoler nydt godt af bedre luft.

Nyt

Flertal vil standse støtte til Tvind-skoler

Et forslag fra Venstre om at stoppe visitationen af borgere til skoler, der formodes at have økonomisk tilknytning til det skandaleombruste Tvind-imperium, vinder genklang
hos Socialdemokraterne.

Liv

Lysfest ’17 fyldte bymidten

Roskilde fik for nylig sin helt egen H.C. Andersen hyldestbænk, men det var først fredag aften, at det for alvor blev eventyrligt, da Lysfest ’17 løb af stablen på Kulturstrøget, der strækker sig fra Roskilde Bibliotek til Stændertorvet og Domkirken.

Liv

Tegn med lys på Byens hus

Det er i udgangspunktet forbudt at male graffiti på offentlige bygninger, men i forbindelse med Lysfest ’17 kan børn og barnlige sjæle undtagelsesvis få lov til at tegne på Byens hus på Stændertorvet.

Liv

Syng med ved Lysfestens afslutning

På selve aftenen for Lysfest ’17 åbnes dørene til Roskilde Gymnasiums kantine (Bondetinget) kl. 19:30, og her kan alle, der har lyst, møde op og blive ledt igennem gennem et lille vokalværk, der er arrangeret, så det kan læres på noget nær en time.

Nyt

LEGO-konkurrence har vokseværk

First LEGO League er på blot ét år vokset fra 19 til 32 hold, og dermed er den roskildensiske udgave af videnskabskonkurrencen for skoleelever nu den 6. største i Skandinavien.

Nyt

Lokalepolitikere: Fantastisk initiativ

Byrådsmedlem Merete Dea Larsen (DF) og kandidaterne Michael Højbjerg og Pierre Kary (S) roser Lynghøjskolens elevråd. ”Vi skal hver især tage ansvar”, lyder det.

Nyt

Lysfesten giver nye formidlingsmuligheder

Han satte lys på RAGNAROCK, og nu er den verdenskendte lysdesigner Jesper Kongshaug igen aktuel i Roskilde med to installationer ved Lysfest ’17, der på den lange bane skal gøre Roskilde bannerførende indenfor visuel iscenesættelse.

Nyt

Gymnasierektorer afviser kritik: “Niveauet er løftet”

Claus Niller, Johnny Vinkel og Henrik Nevers kan ikke genkende regeringens billede af gymnasiet som et “pitstop”, hvor der henover en årrække er sket et “fagligt og dannelsesmæssigt skred”. De hilser samtidig undersøgelser af elevernes kompetencer velkomne: “Kom bare an”, lyder det.

1 2 3 20