Forfatter

Nyt

Ny moské indvies 10. maj: “Det har været hektisk”

Når den nye Ayasofya Moské indvies på Kristihimmelfartsdag den 10. maj, markeres samtidig enden på en ørkenvandring for Roskildes godt 2500 muslimer, der i de seneste tre år ikke har kunnet gå til fredagsbøn i Allehelgensgade.

Erhverv

Gimle-leder ny formand for Danske Live

140 medlemmer af Dansk Live – en interesseorganisation for spillesteder og festivaler i hele landet – var i den forgangne weekend samlet på Tobakken i Esbjerg til årsmøde. Et at punkterne var valget af en ny bestyrelse og formand, og her faldt valget på Lars Sloth, der til daglig er leder af Gimle.

Liv

”Juleaften for vinyl-entusiaster”

Lørdagens fejring af Record Store Day bliver igen med lokalt islæt, når VinylFreak slår dørene op til en perlerække af specielle udgivelser, nørderi og livemusik.

Nyt

X Factor-finalister indtager Stændertorvet

Lørdag gæster vinder-trekløveret Place on Earth Roskilde sammen med årets nummer to og tre d’herrer Jamie Talbot og Rasmus Therkildsen. Én af dem der har siddet klinet til skærmen gennem hele sæsonen er sidste års finalist Chili Intasan Pedersen, der mener, at talentkonkurrencen fandt den rigtige vinder.

Nyt

Plejehjem og hjemmepleje skal dele 7,3 millioner

15-17 ekstra årsværk fordeles ligeligt blandt institutioner og hjemmepleje. Det blev konklusionen, da Sundheds- og Omsorgsudvalget i sidste uge vedtog udmøntningen af regeringens løft af ældreområdet.

Erhverv

Vin-vikaren fra Bornholm

72-årige Erik Munk Cordua lod sig lokke af Meny-købmand Søren Seier Rasmussen til at fortsætte på arbejdsmarkedet, og det har vinmanden ikke fortrudt.

Nyt

Sankt Josefs Skole dominerer talentkonkurrence

Med 11 projekter kvalificeret til finalen i Unge Forskere, er den roskildensiske privatskole landets bedst repræsenterede undervisningsinstitution, når den naturvidenskabelige talentkonkurrence skal afgøres den 22.-24 april i Forum.

Liv

Apoteker Andersens arbejdsglæde er intakt

Charlotte Andersen har i løbet af to årtier opbygget et mindre imperium i Roskilde, og energien er på ingen måde for nedadgående hos den 61-årige indehaver af Roskilde Svane Apotek.

Sport

Cykelevent slog rekord

SPORT2LIFE indsamlede 150.000 til Scleroseforeningen, der fremover bliver fast modtager af de mange støttekroner fra den velgørende cykelevent.

Nyt

Erhvervsudvalg lammet af politisk opgør

En magtkamp mellem Lars Lindskov (K) og Joy Mogensen (S) om sammensætningen og borgmesterens involvering i UVEG betyder, at udvalget endnu ikke har fordelt en krone til projekter, der skal fremme Roskildes erhverv og turisme.

1 2 3 24