Uralbjergenes brave batmænd kom, så og sejrede

0

Af Claus Mellergård

De mangedobbelte danske holdmestre fra Roskilde Bordtennis havde fået kam til håret, da de forleden aften og på hjemmebane spillede den første Champions League-kvartfinale mod de regerende mestre Fakel Gazprom fra Orenburg i Rusland. Russerne, der vandt Champions League sidste år, var nemlig anført af Dimitrij Ovtcharov, der er nummer 1 på verdensranglisten. Hverken mere eller mindre. Og lad det være sagt med det samme: Opgaven blev nøjagtig så vanskelig, som den på forhånd lød.

Tempofyldt og seværdig affære

I tråd hermed var stemningen i Roskilde Kongrescenter Hal D, fra starten nærmest lidt anspændt og andægtig – for der var jo ægte verdensstjerner på besøg. Men efter to veloverståede og smukke nationalsange tog løjerne fart – og anspændthed blev til begejstring: Aldrig er verdens hurtigste spil blevet spillet så forrygende hurtigt og alligevel så effektivt og elegant – i hvert fald ikke i Roskilde og nærmeste omegn.

Dimitrij Ovtcharov lagde i første kamp ud mod Roskilde Bordtennis kinesiske islæt, Yujia Zhai, der er nummer 247 på verdensranglisten. Lidt af en overmatchning! Det blev alligevel en yderst seværdig affære, i et vanvittigt opskruet tempo. I allerførste sæt kom Zhai faktisk foran med 10-8, men så strammede russeren blot skruen en anelse og hev sættet hjem med 12-10. Så var scenen i sandhed sat: Ovtcharov havde helt og aldeles styr på begivenhederne. Han mestrede simpelthen alle spillets facetter – og var uhyggelig stærk, såvel offensiv som defensiv.

Kattens leg med musen

Også publikumsfavoritten Michael Maze måtte efter en fin indsats strække våben – og overgive sig til overmagten. Hurtigt var russernes samlede og stensikre 3-0 sejr derfor en realitet. Men nu har det jo heldigvis aldrig været en skam, at tabe til nogen der er bedre end én selv. Og Roskilde Bordtennis gjorde bestemt alt, hvad de kunne.

Også derfor fik det talstærke hjemmepublikum en fremragende sportsoplevelse – fra absolut øverste hylde. Ret beset er Dimitrij Ovtcharov vel én af de allerstørste sportsstjerner, der har dystet i Roskilde. Nogensinde. Eller har du et bedre bud?

PS. Der er returopgør i Orenburg på den anden side af Uralbjergene – fredag den 9. februar. Spænding om udfaldet er dog atter en by i Rusland.

Deltag i debatten
Del.