Unikt: Henrik er med kronprinsen hele vejen til Royal Run

0

53-årige Henrik Damm fra Roskilde Tri skal som den eneste i Danmark udover kronprinsen løbe i samtlige fem byer i forbindelse med fødselsdagsløbet Royal Run.

”Min familie synes det er skrupskørt. Særligt min kone ryster lidt på hovedet”, griner Henrik Damm, medlem af Roskilde Tri, der som den eneste i Danmark udover Kronprins Frederik er med hele vejen, når startskuddet til tronarvingens 50 års fødselsdagsløb Royal Run lyder i Aalborg mandag den 21. maj.

”Der er tre grunde til at jeg deltager. For det første er det en once in af lifetime-mulighed for mig som løber og triatlet. Den anden årsag er, at jeg synes, vi har et fantastisk kongehus, som støtter op om foreningslivet med et arrangement som Royal Run, der kan være med til at hverve nye løbere”, fortæller den 53-årige løber og triatlet og fortsætter:

”Sidste men ikke mindst var jeg for 20 år siden inviteret til et lukket arrangement med kronprinsen, hvor jeg desværre måtte melde afbud, så nu vil jeg løbe med ham i stedet for”, lyder det.

Løser logistik med helikopter
Royal Run er arrangeret af Kongehuset for at give hele Danmark mulighed for at løbe med kronprins Frederik – på én enkelt dag. Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København skal besøges, og i hver by er der mulighed for at løbe flere distancer. For Henrik Damms vedkommende akkumulerer dagens udfordringer sig til i omegnen af 25 kilometer, hvilket i sig selv ville udgøre en kraftpræstation for de fleste. Det ikke er imidlertid ikke et hovedbrud for den erfarne motionist fra Roskilde Tri. Til gengæld kan logistikken hurtigt give problemer, når man skal nå at stille til start fem gange i løbet af en dag plus et ekstra lukket løb for veteraner i Esbjerg, som roskildenseren også er blevet inviteret til.

”Der er stor risiko for ikke at nå hver start, så det er blevet sådan, at jeg har lejet en helikopter, der fragter mig fra by til by”, forklarer Henrik Damm, der har bruger rundt regnet 25.000 kroner på sin deltagelse ved det kongelige fødselsdagsløb.

TV2 dækker Henriks kraftpræstation
Netop på grund af den komplekse planlægsproces tog løberen kontakt til medarrangøren Dansk Atletik Forbund for at sikre, at alt klapper. Og den henvendelse fik kort efter forbundet til at kontakte TV2, der er mediepartner på Royal Run.

”Det har eskaleret rigtig meget. Det bliver sådan, at en journalist fra TV2 følger med mig i helikopteren hele dagen, samtidig med at jeg skal give interviews i hver by, og på søndag, dagen før løbet, skal jeg i Go’ Morgen Danmark”, fortæller løberen, der er stolt over at være en del af det royale tilløbsstykke.

”Et så storstilet arrangement er med til at gøre Danmark sundere. Der er meget symbolværdi i at holde sådan en folkefest og fødselsdag for kronprinsen”, siger Henrik Damm.

Deltag i debatten
Del.