Stærk sæsonstart i Roskilde Atlet Klub

0

De lokale styrkeløfterne slap fra DM og EM med masser af metal og en enkelt verdensrekord.

Sæsonen er for alvor gået i gang i Roskilde Atlet Klub, og flere af de lokale styrkeløftere har allerede markeret sig særdeles positivt.

Til DM i Styrkeløft (med udstyr), der blev afholdt i Rødovrehallen forrige søndag, sikrede Bjørn Nielsen sig sølvet i M2 – klassen for de 50-59-årige med et total i bænk, squat og dødløft på 510 kilo.

Pia Skovborg og hendes træner Joakim Dilling slap fra EM i Helsingborg med to bronzemedaljer, en sølvmedalje og en europæisk rekord.

Få dage senere var det så to af klubbens kvinders tur til at komme i aktion ved EM i Styrkeløft Klassisk for masters, der løb af stablen i Helsingborg Arena. I under 72-kg klassen løftede Charlotte Esbjørn sig til guld i samtlige discipliner og satte samtidig to verdensrekorder i både squat og bænkpres med på henholdsvis 152,5 kilo og 87,5 kilo på stangen.

Det imponerende resultat blev imidlertid ikke stævnets eneste positive set med Roskilde Atlet Klubs øjne. Pia Skovborg fik også ædelt metal med hjem, da veteranen trods en skulderskade hjemtog en sølvmedalje og en europæisk rekord i squat med et løft på 160 kilo, bronze i bænkpres (80 kilo) og en total på 407,5 kilo, hvilket affødte endnu en bronzemedalje. Et resultat som udøveren og hendes trofaste træner gennem mange år, Joakim Diling, var særdeles godt tilfredse med.

Deltag i debatten
Del.