Skydegale Stephanie drømmer om OL-metal

0

Stephanie Grundsøe har været medlem af Gundsølille Skytteforening siden 5. klasse. I dag er hun 17 år og kæmper for at komme til Tokyo i 2020.

Gundsølille Skytteforening er langt fra den mest eksponerede sportsklub i Roskilde. Men det kan meget vel ændre sig om få år, da foreningen på St. Valbyvej i øjeblikket kan præstere flere lovende talenter.
En af de mest markante er Stephanie Grundsøe, der tidligere har hentet både danske og nordiske guldmedaljer til klubben. Nu har den 17-årige junior-skytte indstillet sigtekornet på OL i Tokyo i 2020.

”Der er ingen tvivl om, at mit helt store mål er at kvalificere mig. Og drømmen er da at kæmpe med om medaljerne”, siger den unge skytte fra Jyllinge.

”Derud af”
Indgangen til præcisionsporten, hvor koncentrationsevnen testes til bristepunktet, blev Skole DM i Skydning – en turnering for landets 5. klasser, som DGI står bag.

”Jeg vandt landdelsmesterskaberne og blev den bedste i min klasse, og siden dengang har det bare kørt derud af”, fortæller hun.

Det positive førstehåndsindstyk med sporten, fik kort efter Stephanie Grundsøe til at melde sig ind i Gundsølille Skytteforening, hvor hun ihærdigt tog fat på træningen. En indsats, der mindre end to år senere udmøntede sig i et Danmarksmesterskab.

Siden dengang har skytten vundet imponerende 30 danske medaljer som junior, mens hun sidste efterår forlod de hjemlige himmelstrøg for at begynde på sportsgymnasiet NGT Kongsvinger i Norge i bestræbelserne på at fortsætte den positive udvikling.

”Der er ikke et lignende tilbud herhjemme, hvor man træner to gange om dagen”, forklarer Stephanie Grundsøe.

Delmål på OL-vejen
Men selvom det danske stortalent nu har fast adresse hos broderfolket mod nord, er hun fortsat medlem af Gundsølille Skytteforening, hvor hun så sent som i januar i år vandt klubmesterskabet. Her peger formanden, der også var Stephanies første træner, på skyttens høje arbejdsmoral, som direkte årsag til den foreløbige succes.

”Hun er virkelig seriøs, og i år har hun også fået 30.000 kroner fra Roskildes talentudviklingspulje”, siger Jens Kristian Andersen og tilføjer:

”Det er den bedste skytte, vi nogensinde har haft i klubben.”

I nationalt regi ligger Stephanie Grundsøe seneste medalje tilbage i april måned, hvor det blev til bronze ved DM i 10 meter riffel. I den kommende tid handler det imidlertid om at komme tættere på OL-kvalifikationen.

”Efter jeg er flyttet til Norge og træner så meget, som jeg gør, er det realistisk. Men der er en masse delmål, der skal opfyldes. Først og fremmest handler det om at blive udtaget til junior-VM i juni måned”, siger Stephanie Grundsøe.

Deltag i debatten
Del.