Roskildepiger i kamp om mesterskabet i fodbold

0

Boldpigerne fra U13 i Roskilde Pigefodbold håber på mange tilskuere, når de lørdag spiller om mesterskabet for 05-piger kl. 13.30 på hjemmebane i Himmelev.

Førsteholdet fra Roskilde Pigefodbold U13 har vundet alle kampe på otte mands-bane i mere end et år. Det er blevet belønnet med mesterskabet i efteråret i eliterækken for de bedste hold på Sjælland, Vildbjerg Cup og Talentstævnet i Horsens. På lørdag er der igen en pokal på spil. Efter en sejr på 7–1 over B93 i weekenden ligger Roskilde Pigefodbold på 1. pladsen i eliterækken inden sidste kamp. Og det bliver noget af et brag af en kamp, for pigerne fra Roskilde møder BSF fra Ballerup. Sidstnævnte indtager 2. pladsen i rækken. Vinder eller spiller Roskilde uafgjort, så er mesterskabet hjemme. Vinder BSF skal pokalen til Ballerup. 

Har vundet alt

Roskilde Pigefodbold, BSF og Herlufsholm har vist sig som de absolut stærkeste hold i år i U13 Øst. Mens Roskilde har vundet alle kampe, har de to andre hold tabt en kamp hver. 

”Vores piger har været super stærke i år. Det siger sig selv, da det udelukkende er blevet til sejre, men det har knebet lidt med at score nok mål. Der er blevet brændt rigtigt mange chancer”, siger cheftrænerne Brian Friis og Steffen Snerle. 

Netop målscoren kan blive afgørende på lørdag. BSF har banket flere mål i kassen, og med en sejr over Roskilde vinder de mesterskabet på en bedre målscore.

Talentspejdere

Pigerne fra Roskilde har gjort det så godt, at de større licensklubber trods pigernes meget lave alder er begyndt at fiske efter spillere. Men indtil nu er det lykkedes at holde sammen på truppen. Det skyldes blandt andet, et rigtigt godt sammenhold i truppen, hvor man spiser sammen en gang om måneden og tager på ture i ind- og udland. U13 har blandt andet deltaget som det eneste danske hold i en eliteturnering i Italien, hvor de mødte hold som Milano, Juventus, Inter og Sparta Prag.

Godt rustet

Efter sommerferien skal pigerne til at spille 11. mands bold og den nuværende eliterække splittes op. De bedste hold fortsætter i Øst 1, mens de øvrige hold fortsætter i Øst 2. 

Roskilde Pigefodbold skal spille i Øst 1 med hold som Brøndby, Helsingør, Herlufsholm, BSF, Fremad Valby og B93.

”Vi er rigtigt godt rustet til næste år, for vi har spillet 11. mands kampe på et meget højt niveau. Vi har spillet mod de dygtigste piger på årgangen over os og har klaret os hæderligt. Vi har også en bred trup, så det lover rigtigt godt for næste sæson”, siger Brian Friis og Steffen Snerle.

Deltag i debatten
Del.