Roskilde Bordtennis klar til DM-semifinale

0

BTK 61 vandt på fornemmeste vis elitedivisionens grundspil og valgte Næstved som semifinalemodstander.

Af Morten Lyebalk

Danmarks bedste bordtennishold er nu gået ind i den afgørende fase i jagten på den niende guldmedalje ved hold-DM på ti år. For efter en suveræn førsteplads med kun to uafgjorte kampe (begge imod Penthouse) og ellers lutter sejre i elitedivisionens indledende gruppespil – og med syv point ned til rækkens nummer to – blev Næstved efterfølgende valgt som semifinale-modstander. Mandag den 10. april kl. 19:00 kan Roskilde-holdet ses på hjemmebane i stærkeste opstilling imod Næstved, der i deres hidtidige kampe mestendels har benyttet Li Moding, Henrik Johansson, den tidligere BTK61’er Andreas Dilling samt Kasper Rasmussen.

Roskilde er storfavoritter
At Roskilde Bordtennis, efter otte mesterskaber i de sidste ni sæsoner, er storfavoritter, er der slet ingen tvivl om. En favoritværdighed, der i det indledende gruppespil 2016/17 blev yderligere konsolideret med tolv sejre og to uafgjorte i de i alt 14 grundspilskampe. Det lægger spillende sportsdirektør Allan Bentsen, da heller ikke skjul på.
”Vi skal jo i finalen, der er ikke så meget der. Når det er sagt, så skal det med, at Næstved faktisk har gjort det godt i slutningen af turneringen”, lyder meldingen fra Allan Bentsen.
Og Næstved HAR sluttet grundspillet fornemt af: De sidste fem kampe i serien blev vundet med målscoren 25-6! Ikke mindst de to sidste sejre over henholdsvis Virum (ude) med 5-3 samt 5-2-sejren hjemme over Penthouse bør mane til respekt hos Roskilde-spillerne.

Næstved har revanche til gode
Roskilde Bordtennis stiller i allerstærkeste opstilling: Kinesiske Zhai er tilbage igen (16 sejre i 16 kampe), og Michael Maze har på det seneste i elitedivisionen vist prøver på fordums styrke. Desuden er Tugwell, Claus Schou Nielsen, Bentsen og Ewout Oostwouder også til disposition. De to hold mødte hinanden to gange i grundspillet – her blev det til to klare 5-0 sejre til Roskilde i de to opgør. Med til historien hører også, at Næstved ikke var i allerstærkeste opstilling i de opgør.

Deltag i debatten
Del.