Pilen peger nedad

0

Søndag tabte FC Roskildes 1. divisionshold med hele 4-0 hjemme til superliganedrykkerne fra Esbjerg – pudsigt nok i en forholdsvis jævnbyrdig affære: Vestjyderne scorede nemlig først til 2-0 i det 85. minut – og indtil da lå kampen længe og vippede fra side til side.

Jubilæumskoks
Esbjerg lagde bedst fra land og bragte sig foran i det 12. minut – hvor klicheen om at en jubilar altid spiller dårligt, desværre holdt stik. FCR’s anfører og centrale forsvarsdirigent Stefan Hansen ”fejrede” nemlig sit 100 kamps jubilæum med, at træde så klodset i bolden at den blev nappet fra ham – og få sekunder efter var ekspederet ind i netmaskerne, til gæsternes store jubel.  Nu kunne man måske godt have forventet en modoffensiv fra hjemmeholdets side – om ikke andet så for, at varme hænderne på de 967 småfrysende tilskuere.

Men næh, nej. FCR’s første pæne chance kom faktisk først efter godt 25 minutters spil, hvor giftige Morten Nielsen fik fyret kanonen af fra kanten af straffesparksfeltet – dog uden held. Og resten af 1. halvleg var ikke værd, at skrive hjem om.

Sceneskift i 2. halvleg
Straks fra 2. halvlegs start var der heldigvis andre og mere angrebsivrige boller på suppen. I flere ombæringer fik FCR faktisk presset Esbjerg så langt tilbage på banen, at den ene klumpspils situation afløste den næste. Ind ville kuglen dog ikke. Men minutterne nærmest fløj nu af sted – og midt i det sidste massive FCR pres fik Esbjergs enlige frontløber fisket sig til en kontrachance og omsatte denne i en afgørende 2-0 scoring. I dommerens tillægs tid fordoblede gæsterne så deres sejr – og FCR forringede deres målscore.

Roskilde midterplacering havde inden søndagens hjemmekamp også givet sig udslag i en afbalanceret målscore på 25 mål for og 25 imod. Nu er vi så også bagud på den konto. Klart mere trist er det dog, at de lyseblå fra ørne reden har tabt lidt af den gode gejst – der ellers har præget holdet efter det nødvendige trænerskifte.

Det er aldrig sjovt, at skulle kigge nedad i tabellen. Men det er ikke desto mindre, hvad FCR nu er nødsaget til at gøre. 21 point for 17 kampe er ganske enkelt uhyre skuffende – især for en trup, der i sidste sæson spise kirsebær med de bedste. Forude venter såvel Thisted (ude) og Viborg (hjemme) – og disse to kampe skulle pinedød gerne kaste nogle point af sig. Ellers går vi nemlig et alt for hedt fodboldboldforår i møde.

Deltag i debatten
Del.