Ørkenvandring i ørnereden

0

Kun 647 småfrysende tilskuere havde valgt at bruge deres søndag eftermiddag i Roskilde Idrætspark: Det gav en noget atmosfæreforladt kulisse, der desværre stemte rigtig godt overens med FC Roskildes uinspirerede og tamme spil mod Skive IK – der udløste et fortjent 0-1-nederlag.

FC Roskilde har haft en jævnt trist og lettere ligegyldig forårssæson – uden hverken oprykningschance eller nedrykningsrisiko. Og så alligevel. Nedrykningskandidaterne fra Aarhus-forstaden Brabrand har nemlig fået smilene tilbage og hentet otte point i de seneste fire kampe, hvor FCR kun har høstet fire point. Afstanden mellem nævnte hold er minimeret– og med syv spillerunder tilbage stikker nedrykningsspøgelset nu sit grimme fjæs frem. Søndagens hjemmekamp mod 1. divisions absolutte bundprop – jyske Skive – skulle derfor pinedød kaste tre point til FCR af sig. Men næh nej.

 

Det stod nemlig desværre hurtigt krystalklart, at de jyske gæster kom med mere vilje og kampgejst end de noget tilbagelænede værter. Gæsterne fremtvang derfor et par pæne målchancer – inden de midtvejs i 1. halvleg kom foran – på en smuk fuldtræffer, der sad helt oppe i krogen. Og reelt var Skive endda tættere på 2-0 end FCR, der ikke havde et eneste forsøg indenfor målrammen i de første 45 minutter.

Billigt grin

Man sad derfor næsten og småsov, da FCR’s målmand Frederik Schram ufrivilligt skabte morskab: Ved klodset at sparke over bolden – og derefter jagte den sagesløse kugle, inden den røg til indkast. Dette komiske optrin kunne dog ikke slette helhedsindtrykket – af en ualmindelig kedelig halvleg. Som en naturlig konsekvens af pausestillingen overtog FCR (lidt for) stille og roligt spillet i 2. halvleg. Uden at det moderate overtag dog gav anledning til større målchancer og jyske panderynker. Minutterne gik og kampen ebbede simpelthen ud. Med jyske sejrsbrøl til følge.

Nedtur mod bunden

Med nederlaget er FC Roskilde nu dumpet ned på rækkens tredjesidsteplads. Hvad værre er, at Brabrand atter halede et point ind på de lyseblå fra ørne reden – via 1-1 mod Fremad Amager. Kun syv point skiller nu de to hold. Så os der troede, at den hellige gral var velforvaret – at nedrykkerne allerede var fundet – kan desværre tro om igen. Forklaringer er der nok af: FCR har været meget skadesramt, især offensivt, har manglet det afgørende held osv. osv. Men tilbage står, at der snart skal nye point på kontoen. Måske kommer de allerede fredag aften, hvor FCR møder oprykningskandidaterne fra Vejle på udebane. Men så skal der helt andre og bedre boller på suppen.

Deltag i debatten
Del.