Mette mestrer 186 frigørelsesgreb

0

28-årige Mette Volmer fra Roskilde, har som én af de allerførste danske kvinder netop erhvervet det sorte bælte i den koreanske kampkunst Shinson Hapkido.

Så skulle nogen – mod forventning og enhver sund fornuft – forsøge at overfalde Mette Volmer, er det givetvis en rigtig dårlig idé. Mildest talt. Men som Mette selv siger:

 ”Det er klart, at jeg formentlig kunne give de fleste overfaldsmænd et godt gammeldags lag tæsk – med de kampkunst-færdigheder, som jeg har erhvervet gennem de seneste godt otte år. Men lad mig én gang for alle slå helt fast: Hapkido handler slet ikke om at uddele øretæver. Snarere tvært i mod. Der er derimod tale om avancerede forsvarsteknikker – hvor vi neutraliserer vores modstander”, siger hun.

Gør dit bedste

Helt præcist kan Mette nu 186 forskellige frigørelsesgreb – hvor hun i princippet så selv kan vælge, om jeg vil skade eller ikke skade angriberen.

”Mit førstevalg vil altid være at undgå at skade andre. Helt i tråd hermed handler denne kampkunst nemlig ikke om at være den bedste eller stærkeste – men simpelthen om at gøre sit bedste. Og om at forsvare sig bedst muligt, når det er nødvendigt. Det betyder så også, at alle kan være med – børn såvel som voksne kan få sved på panden, ømme muskler og et smil på læben. Det der rigtig tæller, er om du kan lave dine spark lidt bedre denne gang, dine slag lidt hurtigere, eller kaste din træningspartner lidt bedre end sidst”, fortsætter Mette Volmer.

Det sorte bælte

Der er i alt ti forskelligt farvede bælter i Hapkido, hvor man starter med et hvidt og slutter med et sort. Prøverne til det sorte bælte foregår  i den tyske by Darmstadt, hvor det europæiske hovedsæde for sporten ligger.

”Den bestod af en blanding af teori og praksis. Prøverne varede i godt 36 timer, fordelt over tre døgn. Og det hele var utroligt intensivt og opslidende – såvel fysisk som psykisk. Men også noget af det allermest spændende, som jeg nogensinde har været med til. Intet mindre end en fantastisk oplevelse, som jeg aldrig vil glemme”, fortæller kampkunstneren.

Lærer fra sig 

Med det sorte bælte i hus skal Mette Volmer nu til at lægge endnu flere kræfter i at undervise de mange unge medlemmer i den lokale klub i Roskilde.

”Hapkido er nemlig en sport for alle. Ved den netop veloverståede prøve var vi 32, hvoraf nøjagtig halvdelen var kvinder. Jeg kan til gengæld også være lidt stolt over, at jeg var den af alle ”elever”, der har gået til Hapkido i kortest tid – nemlig som nævnt i otte år”, siger Mette Volmer, som oplever, at hun får meget med sig fra sporten. ”Hapkido giver mig en hel masse: En stærk og sund krop – med dertil hørende fysisk velvære og mental styrke. Jeg har samhørighed med de andre klubmedlemmer og et godt kammeratskab. Og alt i alt har jeg fået en selvtillid, som jeg også kan bruge i andre af livets forhold”, slutter kampkvinden.

Deltag i debatten
Del.