KFUM i frit fald

0

Lørdag led KFUM’s Danmarksseriehold et bittert nederlag, da mandskabet hjemme på Lillevang tabte 4-3 til en anden af nedrykningsaspiranterne, nemlig B 1908.

I de seneste tre sæsoner har KFUM med velpoleret og effektivt angrebsspil bejlet til oprykning til 2. Division. Her i sæsonen 17/18 er billedet vendt fuldstændigt på hovedet. Efter godt halvdelen af sæsonen ligger holdet allersidst med sølle 11 point for de første 13 kampe.

Set fra sidelinjen er forklaringen nok allermest den, at holdet anno 2017 reelt er markant svagere end i de forudgående år. Spiller for spiller er de såmænd gode nok, men der mangler i den grad en styrmand eller to der tager ansvar, styrer spillet og holder humøret oppe hos holdkammeraterne, hvis tingene begynder at gå modstandernes vej.

Otterne sad på spillet

I lørdagens kamp var KFUM heldig med at kunne gå til pausen med uafgjort 1-1. For reelt havde hjemmeholdet kun haft et par farlige forsøg, hvoraf det ene gav pote: Nemlig efter 11 minutters spil, da Jakob Sparholt kanonerede et frispark fra kanten af feltet ned i det lange hjørne. B 1908’s fortjente udligning faldt godt 10 minutter herefter, og i resten af halvlegen var der i flere ombæringer bud efter et føringsmål til gæsterne.

Det var derfor stik imod spil og chancer, at KFUM’s rapfodede offensivspiller Morten Jørgensen godt 10 minutter inde i anden halvleg drønede igennem otternes forsvar og udplacerede en sagesløs keeper. Uden skyld var samme målmand dog ikke godt en håndfuld minutter senere, da han lod en hovedstødstilbagelægning passere til en udækket Patrick Juhl, der let kunne bugsere bolden den sidste meters penge over målstregen. 3-1.

Den hellige grav velforvaret? Nej!

Nu kunne det da for pokker ikke gå galt. Men jo. Med godt et kvarter tilbage af kampen sløsede en KFUM’er så grelt med kuglen, at den blev nappet fra ham, og få sekunder efter lå i hjemmeholdets netmasker. Og så gik det eller stærkt. Udligningen til 3-3 faldt minuttet efter. Så fulgte et annulleret offside mål inden B1908 afgjorde kampen til egen fordel i det 79. minut. Magen til trist nedsmeltning skal man heldigvis lede længe efter. Manglen på styrmænd var helt åbenlys. Og de sad heller ikke ude på spillerbænken. Ved indgangen til denne sæson sagde KFUM farvel to af de mest rutinerede og slagkraftige spillere, og det hul skulle hjemvendte Henrik Bødker så udfylde. Men årene i topfodbold slider, og Bødker er derfor nærmest konstant på skadeslisten.

Vi ser frem til vinterpausen og håber atter at se KFUM i den gode gamle offensive og sprudlende udgave.

Deltag i debatten
Del.