Isstjerneløbet er klar i ny udgave i Hedeland

0

Søndag den 21. januar 2018 kan hundredvis af mountainbike-ryttere – erfarne og nybegyndere – få afløb for nytårsfortsætterne, når Roskilde Cykel Motion afholder det årlige Isstjerneløb.

Når et gammelt år skifter til et nyt er det også tid til en ny udgave af det traditionelle Isstjerneløbet. Roskilde Cykel Motions mountainbike-klassiker vil 21. januar blive afholdt for 23. gang i Hedelands fantastiske landskab. Og med op til 300 deltagere er der udsigt til, at den kommende udgave også bliver en stor succes for mountainbike-rytterne.

To distancer
Isstjerneløbet afvikles på en spændende og varieret rute i Hedeland ved Roskilde i området omkring den kendte skibakke. Ruten er i år justeret en enkelt km op, så den nu er på 23 kuperede km, og man kan som rytter vælge at køre den én eller to gange.

For løbets nye løbskommissær, Ingolf Madsen, handler Isstjerneløbet ikke om, hvorvidt man kører ruten én eller to gange. For ham er det vigtigt, at alle får en god oplevelse med fart, udfordringer og underholdning – men det skal også være sikkert for de deltagende ryttere.

”Vi har efterhånden en del erfaring med at arrangere sådan et løb for MTB-ryttere, hvor alle kan være med uanset niveau. Vi har sørget for at have sikkerhed i højsædet, og så har det været vigtigt for os at forsøge at undgå, at der opstår ’trafikpropper’ på ruten. Det kan dog ikke helt undgås, da der er enkelte strækninger med singeltrack, der skal sikre, at der er udfordring for alle”, siger løbskommisæren.

Fotogen rute
Navnet Isstjerneløbet indbyder til sne og is, og der har da også været rigeligt af det i 2015 og 2016, mens sidste års udgave var mere våd end hvid. Om der kommer sne eller ej betyder dog ikke så meget for oplevelsen. Der vil nemlig helt sikkert være noget at se på for rytterne.

”Ruten er smuk. Faktisk sådan at vi har oplevet, at mange ryttere standser op og tager billeder af landskabet undervejs”, siger Ingolf Madsen.

Alle MTB-ryttere kan før løbet fylde depoterne op med vand og energidrik, mens der efter løbet bydes på varm suppe og en kop kaffe med kage.

Information om løbet er opslået på mtb-kalenderen og dcu-motion som henviser til www.rc-m.dk
Her kan både tilgås deltagerliste for 2017, billeder fra 2016 samt tidligere år, og løbsbeskrivelse og -profil. Ruten kan downloades på GPS. Tilmelding foregår elektronisk.

Arrangør er Roskilde Cykel Motion, der bl.a. også arrangerer Skjoldenæsholm-løbet og Roskilde Holdmatch.

Deltag i debatten
Del.