Gøgemøg i Ørnereden

0

FC Roskildes 1. divisionshold har desværre fået en elendig start på sæsonen 2017/18. Sidste tirsdag måtte mandskabet nøjes med 1-1, og dermed pointdeling, ude mod oprykkerne fra den århusianske forstad Brabrand – trods overflod af spil og chancer. Og søndag satte de lokale fodboldfavoritter så en sikker 2-0-føring over styr mod den anden jyske oprykker – nemlig Thisted, der endte med at vinde 3-2.

FCR startede ellers kampen med brask og bram: Inden der var spillet et helt minut, havde hjemmeholdet brændt to gigantiske chancer, hvoraf den sidste prellede af mod roden af stolpen. Og efter otte minutters spil udmøntede det massive overtag sig i kampens første scoring, da Kristian Lindberg indtog helterollen og pandede en ripost i nettet fra nært hold. 1-0-føringen blev endda fordoblet godt fem minutter efter, da Robert Larsen var på pletten. Det lignede umiskendeligt en ren walk over. Også fordi FC Roskilde i det følgende kvarters tid producerede 100%-chancer på samlebånd – suverænt anført af de teknisk stærke midtbanekreatører Mikkel Nøhr og Bo Storm.

Fysikken vandt over teknikken
FC Roskilde styrede faktisk selvtillidsfuldt slagets gang – lige indtil få minutter før pausefløjtet, hvor de fysisk stærkere jyder fik reduceret til 2-1- på en løs chance. Fra da af tippede kampen over til Thisteds fordel. En håndfuld minutter inde i anden halvleg faldt den udligning til 2-2, som på daværende tidspunkt var himmelråbende uretfærdig. Men som halvlegen skred frem, stod det mere og mere klart, at det reelt var FCR, der burde stille sig tilfredse med endnu et uafgjort resultat.

Fra helt til skurk
Men med et kvarter igen begik kampens første målscorer, Kristian Lindberg, så en aldeles kampafgørende brøler, da han under en klumpspilsituation sparkede direkte ud efter en modstander. Det gav nemlig ikke alene en udvisning til synderen – men også et straffespark til gæsterne, der blev udnyttet i to forsøg. Og FC Roskilde formåede aldrig at komme sig over denne dobbelte straf og måtte derfor indkassere sæsonens første nederlag. Størstedelen af de i alt 1.173 tilskuere kunne derfor slukørede forlade Ørnereden. Det, der en rum tid lignede en perfekt start på sæsonen, var nemlig blevet vekslet til et bittert og selvforskyldt nederlag. Havde FC Roskilde kendt sin besøgelsestid, ville de lyseblå jo have været mindst tre mål foran inden pausen.

Midt i frustrationerne over den ringe pointhøst må FCR dog kunne glæde sig over et flydende og målsøgende offensivt spil, der formentlig snart giver flere point på kontoen. Defensiven så derimod mere vaklende ud – bortset fra den velspillende målmand Frederik Schram, der i flere tilfælde vippede nærgående jyske forsøg lige uden om stolpen. Med det sorte af neglene!

 

 

Deltag i debatten
Del.