Fyreseddel til trænerduo i Roskilde Håndbold

0

Roskilde Håndbold har valgt at stoppe samarbejdet med makkerparret Dan Hansen og
Anders Krogh.

Efter en godkendt start på sæsonen har en dårlig periode i efteråret med fire nederlag i streg forvist Roskilde Håndbolds kvinder fra toppen af 1. division til en kedelig placering i midten af rækken. Der skulle imidlertid en sejr over Lyngby til, før klubben i sidste uge valgte at skille sig af med trænerparret Dan Hansen og Anders Krogh. En beslutning der undrer håndboldkvindernes nu forhenværende styrmand.

“Vi har modtaget en opsigelse med den begrundelse, at resultaterne manglede, og at der var mere potentiale i holdet, selvom vi vel at mærke kun har fire point op til top tre”, siger Dan Hansen, hvis udtalelse til Paperboy faldt forud for weekendens udebanekamp mod Bjerringbro.

“Forkert beslutning”

Cheftræneren medgiver, at fire nederlag i fire opgør ikke er godkendt, men havde samtidig gerne set en klubledelse med mere is i maven.

“Jeg synes beslutningen er helt forkert. Man skulle have givet os en chance, for vi befandt os ikke i en katastrofesituation. Det var noget andet, hvis vi lå i bunden”, siger Dan Hansen.

Sportschef Thomas Brønd, der skal nu skal ’dobbeltjobbe’ som cheftræner i den resterende del af sæsonen, afviser at have afsluttet samarbejdet med Dan Hansen og Anders Krogh i utide.

“Det er summen af flere ting. Resultaterne har ikke været der, det er én ting. Men en anden ting er, at spillerne gennem længere tid har manglet energi og ikke har virket glade for at spille håndbold. Det var også tilfældet i kampen mod Lyngby, og det er vi nødt til at agere på”, forklarer Thomas Brønd, som dog blankt afviser, at spillertruppen har været direkte involveret i udskiftningen på trænerposten.

Brug for flere ressourcer

Sportschefen, der skal varetage den nye opgave på sidelinjen sammen med klubmanden Andersen Knudsen, siger derimod, at han har ønsket at Dan Hansen og Anders Krogh skulle bruge mere tid på trænergerningen, hvilket de angiveligt ikke kunne honorere.

“Dan og Anders har et arbejde, de skal passe ved siden af håndbolden, og det har jeg fuld forståelse for. Men i den nuværende situation har holdet brug for, at der bliver lagt nogle flere ressourcer”, siger Thomas Brønd.

Den forklaring giver Dan Hansen til gengæld ikke meget for.

“Jeg har brugt den samme mængde tid i år som sidste år. Hvis Thomas mener, vi skal træne fire gange om ugen, er det noget andet, men det tror jeg ikke, ligger til grund for fyringen”, siger den opsagte træner, der ikke ønsker at gå ind i yderligere spekulationer om årsagen til afskeden med Roskilde Håndbold.

Deltag i debatten
Del.