Fodboldpiger fra Roskilde skal prøve kræfter med de bedste i Europa

0

Roskilde Pigefodbolds U13 er klar til at kickstarte den nye sæson med deltagelse i prestigefyldt pigeturnering i påsken i Ravenna i Italien.

U13 fra Roskilde Pigefodbold vandt i efteråret østrækken for årgang 2005. Dermed satte pigerne et flot punktum på en sæson, hvor de også har vundet store turneringer som Vildbjerg Cup og det uofficelle danmarksmesterskab for pigehold.

Holdet har trænet flittigt henover vinteren på kunstbanerne i Himmelev og indendørs i Trekroner. Så pigerne er klar til at kickstarte den nye sæson med deltagelse i den prestigefyldte pigeturnering Ravennas Women Cup 2018, der bliver afviklet i påsken i Ravenna i Italien. Deltagelse i turneringen kræver en særlig tilladelse fra DBU.

I flot selskab
Roskilde Pigefodbold sender to hold til turneringen, hvor nogle af de allerbedste pigehold fra Europa deltager. Roskildepigerne kommer blandt andet til at møde hold fra Barcelona, Sparta Prag, Roma, Juventus, Inter og Athletico Madrid.

Pigerne er dermed kommet i meget flot selskab, da der er tale om klubber som satser professionelt på pigefodbold fra en helt ung alder.

Alt eller intet
”Det bliver en helt unik oplevelse for pigerne, der glæder sig helt vildt til at komme afsted. Vi går derned for at gøre vores bedste, men har ingen anelse om, hvilket niveau de andre hold har. Vi klarer os flot i Danmark, men hvad kan de i de store fodboldlande som Italien og Spanien?

Det kan blive alt eller intet. Vi er i i hvert fald klar til at gøre vores bedste”, siger cheftræner Brian Friis.
U13 pigerne kan mærke en stor interesse for holdet, og der kommer hele tiden ny piger til. Alene siden sommerferien er holdet vokset fra 20 til nu 35 spillere.

Sammenholdet i truppen er da også rigtigt fint, fordi det sociale bliver prioriteret højt – fx har holdet haft succes med at spise sammen en gang om måneden efter træning.

Stadig uden klubhus
Selvom Roskilde Pigefodbold generelt er inde i en rigtig flot sportslig udvikling, så er pigernes sport ikke noget der prioriteres højt af politikerne i Roskilde. Roskilde Pigefodbold står stadig uden et klubhus – og det selvom klubben er vokset til mere end 300 medlemmer på få år.

Når U13 arrangerer fællesspisning sker det da også i lånte lokaler. Derfor blev pigerne rigtigt glade for, at Comwell sidste mandag havde inviteret pigerne til spisning. Udover den gode mad fik piger og trænere hver en hættetrøje, så de kan se smarte og ens ud i Italien.

Deltag i debatten
Del.