FC Roskildes første VM-spiller: ”Jeg har leveret på et højt niveau”

0

Udtagelsen til det islandske landshold er en drøm, der går i opfyldelse for 23-årige Frederik Schram. FCR-keeperen er samtidig fast besluttet på at bevise, at han fortjener at være en del af det fornemme VM-selskab.

Når Island indleder vulkanøens VM-ridt mod Argentina lørdag den 16. juni klokken 15 dansk tid på Otkrytije Arena i Moskva, kan det blive med roskildensisk islæt på holdkortet.

Det stod klart forrige fredag, hvor den islandske landstræner Heimir Hallgrimsson offentliggjorde navnene på de 23 VM-spillere, der foruden mødet med Lionel Messi og co. skal duellere med Kroatien og Nigeria i slutrundens gruppe D.

FC Roskildes Frederik Schram er således blevet tildelt en af pladserne i flyveren, der skal fragte Islands VM-hold til Rusland – en besked den 23-årige målmand modtog på vej hjem fra træning i Rådmandshaven.

”Surrealistisk”
”Det er svært at forholde sig til, når man ikke har prøvet det før, så det er en smule surrealistisk”, siger VM-spilleren, der med udtagelsen har nået en milepæl i sin korte karriere på Islands A-landshold, der foreløbig har budt på tre optrædener i blåt og hvidt – senest 90 minutter mod Peru i slutningen af marts i år.

”Jeg havde ikke forventet det, men selvfølgelig håbet på det. At blive udtaget til et VM har været en drøm for mig”, fortsætter han.


23-årige Frederik Schram er FC Roskildes første VM-spiller nogensinde. Den unge målmands deltagelse i sommerens slutrunde i Rusland betyder samtidig, at klubben kan se frem til en økonomisk gevinst på 1,4 millioner kroner.
Foto: Ole Walldo.

Da landstræner Hallgrimsson for halvanden uge siden valgte at gøre Frederik Schrams forhåbninger til virkelighed, skete det på baggrund af en alt andet end tilfredsstillende sæson for kollektivet FC Roskilde, der i skrivende stund må tolerere en tilværelse som nummer 10 i 1. division – to point over stregen. Frederik Schram mener dog, at han har kunnet være sin egen indsats mellem stængerne bekendt.

”Selvom vi resultatmæssigt har underpræsteret, mener jeg, at jeg har leveret på et højt niveau gennem lang tid. Jeg koster et mål mod Køge (12. maj red.), men har i det store hele stået stabilt, så jeg tænker, det må være derfor”, lyder VM-debutantens egen vurdering af tilliden fra landsholdschefen.

Millionbeløb til FCR
At en spiller fra den næstbedste danske fodboldrække er udtaget til et VM er i sig selv bemærkelsesværdigt og samtidig et hædersmærke til FC Roskilde, der aldrig før har udlånt en af sine spillere til en slutrunde. I FCR-ledelsen er tilfredsheden derfor også til at tage og føle på.

”Det er vi selvfølgelig stolte over. Det er fantastisk og også enestående, ikke mindst når man tænker på Frederiks alder. Det er meget ungt for en målmand at blive udtaget til et VM”, lyder roserne fra FC Roskilde bestyrelsesformand Bo Tue Knudsen.

Udover den sportslige prestige i at sende en spiller til Rusland kan FCR-bossen samtidig glæde sig over en klækkelig skilling til klubkassen. Det skyldes, at FIFA har forpligtet sig til at betale 54.000 kroner i kompensation til klubberne pr. dag hver spiller er til VM. Og eftersom afregningen allerede træder i kraft to uger før åbningskampen mellem Rusland og Saudi Arabien torsdag den 14. juni, står FC Roskilde således til at modtage mindst 1,4 millioner kroner for udlånet af målmanden.

Hvad den økonomiske indsprøjtning i givet fald skal finde anvendelse til, ønsker Bo Tue Knudsen imidlertid ikke at forholde sig til, før sidsteskansen igen har dansk grund under fødderne, og pengene er en realitet.

”Det vil jeg gerne vente med at udtale mig om, til Frederik har været afsted”, lyder det.

Ikke med på en badebillet
Rent sportsligt må målmanden formentlig indstille sig på en VM-rolle som reserve for de to Superliga-kolleger Randers FC’s Hannes Halldorsson og FC Nordsjællands Alex Runarsson. Et selskab målmandstrioens yngstemand samtidig håber, kan være med til at lægge nye lag på sit eget spil. Det betyder dog ikke, at Schram overgiver sig til bænken på forhånd.

”Jeg tager først og fremmest VM som en stor oplevelse, men samtidig er jeg topmotiveret for at vise landstræneren, at jeg ikke bare er med på en badebillet. Jeg tager med for at give den en skalle”, fortæller keeperen, der trods en svær pulje håber på, at Island kan præstere på niveau med EM i 2016, hvor fodboldnationen med de blot 330.000 indbyggere nåede helt til kvartfinalen.

”I en slutrunde kan alt ske. Der er altid nogle, der overrasker, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at skabe endnu et mirakel”, siger han.

Deltag i debatten
Del.