FC Roskilde tror stadig på oprykning

0

Forventningerne til den sidste del af sæsonen er meget høje, og både assistenttræner Anders Møller Christen og forsvarsspiller  Nicklas Mouritsen er da også enige om, at de skal op i toppen, hvor det er sjovt. Da der kun er syv point mellem Roskilde og Vendsyssel på 3. pladsen, er toppen stadig helt åben, så alt kan lade sig gøre. Spillerne og staben omkring holdet er meget fortrøstningsfulde og klar til at give den 110 procent power, når forårssæsonen starter.

Af Anders Tofte Sørensen

Hele byens hold FC Roskilde starter søndag den 4. marts forårssæsonen ud med en svær kamp på udebane mod Vendsyssel FF. Efter et efterår med flere op- og nedture er byens hold nu helt klar til den sidste del af sæsonen. Efteråret huskes nok bedst for trænerfyringen af René Skovdahl, men også den gode afslutning på den første del af sæsonen.

“Det er med blandede følelser, da der jo var en trænerfyring, som altid skaber lidt uro. Samtidig synes jeg, vi sluttede året rigtig godt af med bedre spil og flere sejre.” siger assistenttræner Anders Møller Christensen om efteråret. FC Roskilde er overvintret på 8. pladsen, men med syv point op til den vigtige 3. plads, som giver adgang til to oprykningsplayoffkampe, er der stadig gode chancer for, at vi ser dem i Superligaen næste år.

Genopstart efter jul

Spillerne havde første træningsdag den 6. januar og skulle allerede spille deres første venskabskamp på udebane mod Brøndby den 13. januar. Kampen endte med en sejr til hjemmeholdet fra Brøndby på 4-1, der havde en stjernespækket holdopstilling klar til kamp. FC Roskilde kan dog beholde æren, da de spillede en rigtig flot kamp og ydede stor modstand frem til det 60. minut. Kampen blev blandt andet brugt til at prøve cheftræner Rasmus Monnerups nye spillesystem, som vi helt sikkert får mere at se til i fremtiden. FC Roskildes assistenttræner Anders Møller Christensen udtaler:

“Det var en god kamp, drengene arbejde stenhårdt, og vi fik set noget af det, vi havde arbejdet med på træningsbanen, og det så fornuftigt ud.”

Torsdag aften den 19. januar spillede Roskilde deres anden testkamp på hjemmebane mod

2. divisionsholdet fra Greve. FC Roskilde vandt stensikkert kampen 3-1 på to mål af Morten Nielsen og et af Kristian Lindberg. Næste testkamp er mod Nykøbing FC den 26. januar.

Træningslejr i Tyrkiet

Lørdag den 17. februar tager holdet afsted på en uges træningslejr ned til varmere himmelstrøg i Tyrkiet. Ugen skal ifølge forsvarsspiller Nicklas Mouritsen blandt andet bruges på at få spillet det nye spillesystem helt ind under huden, så de er klar, når sæsonen begynder igen. Hen over ugen skal holdet pudse formen af ved flere testkampe. Modstanderne er dog ikke faldet helt på plads endnu, men det skulle de gerne være inden for den nærmeste fremtid. Nicklas Mouritsen ser specielt frem til at kunne bruge noget mere tid på banen og have lidt mere fokus på det taktiske. Hovedformålet med træningsturen er det spillemæssige, men det sociale uden for banen er også en vigtig del af turen.

“Det at få en masse timer sammen og leve sammen i en uge giver noget helt andet til sammenholdet end at være til træningerne og tage hjem igen bagefter, så det er noget jeg ser meget frem til,” siger Nicklas Mouritsen.

Deltag i debatten
Del.