Danmark slår med sikkerhed Peru! – ifølge 11-årige fodbolddrenge

0

Der er under en uge til at Danmark skal spille sin første kamp ved VM-slutrunden i fodbold. Vi har derfor spurgt de lokale fodbolddrenge hvad de forventer af landsholdet og af turneringen generelt.

Af praktikant Julius Krogenberg

Danmark skal den 16 juni spille deres første VM-slutrundekamp i otte år, på det russiske stadion Mordovia Arena, imod Peru. Danmark er placeret i gruppe C hvor deres modstandere er Australien, Frankrig og Peru. Frankrig som de sidste mange år har været en dominerende fodboldmagt på verdenskortet, kommer højst sansynligt til at spille sig til førstepladsen i gruppen. Men andenpladsen skal Danmark og Peru derfor kæmpe om, da Australien ikke anses for at være nogen umiddelbar trussel. kampen imod Peru anses derfor for at være Danmarks vigtigste kamp i gruppespillet af mange eksperter. Men også af Åge hariede selv hvilket han bl.a udtrykker i sin udtalelse til DBU’s twitter-profil: ”Vi kigger på Peru-kampen, som kommer først, og den er så vigtig for os. Sandsynligvis kæmper vi med Peru og Australien om andenpladsen, og så er det vigtigt at få et godt udgangspunkt. Så vi er nødt til at have friske spillere”. Hvilket også refererer til Åge Hariedes valg om hverken at tage midtstopperen Andreas Bjelland eller angriberen Nicklas Bendnter med, fordi han har vurderet at ingen af de to spillere bliver klar til den første kamp.

 

Andenpladsen

Men hvorfor er det så vigtigt at opnå første- eller andenpladsen i gruppespillet ,spørger nogen måske sig selv. Det er det, fordi det er vinderen af hhv. første- og andenpladsen der får den gyldne billet til ottendedels-finalerne. Så normalt ville der allerede nu være spændinger mellem Peru og Danmark, fordi kampen er så vigtig. Men tværtimod er selve kampen blevet stillet i et lidt specielt lys allerede inden den er blevet fløjtet i gang. Danmark og Peru har nemlig to måneder inden slutrunden er begyndt, udvekslet venskabelige videoer om, hvor taknemmelige begge hold er for bare at være med til dette års VM. I den video Danmark modtog fra Peru siger fortællerstemmen bl.a: ”I har måske glemt os” fordi selvom Danmark ikke deltog ved sidste slutrunde er det dog Peru der er har været ude i tørken længst, da de ikke har været til en VM-slutrunde i 36 år. Til det svarede DBU med en video hvor et kor synger ”der er et yndigt land” men med Peru i fokus i stedet for Danmark. Koret synger fx ”Der er et yndigt land, der står med Andesbjerge” i stedet for brede bøge.

Fansene glæder sig

Men selvom den første VM-kamp mod Peru ikke ligefrem bliver et rivalopgør er fodboldfansene stadig begejstrede. Vi har spurgt forskellige drenge fra de lokale klubber i 8 til 11 års alderen og de er alle sammen ensige om, at Peru stadig skal bankes godt og grundigt tilbage til Sydamerika. Selvom Peru har lagt op til, at gruppe C skal blive den fredelige gruppe. Udover spændingen op til kampen så er der jo også stemningen, for   ”hvad er en fodbold kamp uden fansene, gejsten og i det hele taget passionen?”     Ikke særligt meget vil de fleste nok mene. Hvilket også er derfor DBU og DBU-Tour igen i år inviterer til mega fest for alle fodbold-interesserede den 15 og 16 juni på stændertorvet. Her vil man bl.a kunne se Danmarks første kamp lørdag på storskærm, spille Fifa 18 turnering på playstation og ikke mindst deltage eller være tilskuer til VM i straffe den 15 juni fra kl. 16 til 21.

Frankrig til tops?

Vi har som sagt fået drengene til at komme med et bud på hvad de forskellige kampe bliver, og her er der ingen tvivl: Alle drengene er enige om, at Danmark i hvert fald vinder over Peru og Australien. Til gengæld er drengene lidt mere uenige omkring kampen mod Frankrig. Elliot fra HVB som selv er Frankrig-fan, når han ikke hepper på Danmark, mener at Danmark taber 1-0. Drengene fra Svorgerslev BK mener dog, at Danmark får trukket uafgjort hjem, da de mener kampen ender 1-1. Det interresante ved drengenes forudsigelser ligger dog i, hvem drengene tror, vinder hele VM. Her har alle nemlig svaret, at de tror Frankrig bliver vinderen. Benjamin Jensen fra KFUM begrunder sit svar således: ”Jeg synes  de spiller godt sammen, og det virker til, at de har et godt sammenhold. Og så har de et supergodt angreb.”  Mads Boberthelsen satser på Frankrigs kvalitet,  når det handler om pålidelighed, eller som han selv siger det: ”De har nogen rigtig dygtige spillere og et meget stabilt hold.”

Og hvem ved måske får Mads og resten af de lokale fodboldspillere ret i deres forudsigelser, eller måske har de ramt godt ved siden af. Det må tiden vise.

Deltag i debatten
Del.