2018-udgaven af Stjerneløbet er på plads

0

Søndag den 3. juni er det igen tid for både motionister og eliteryttere at sætte sig i sadlen, når startskuddet lyder til den lokale cykelklassiker.

Stjerneløbet i Roskilde er en ægte landevejsklassiker, der blev kørt første gang i 1895. I 2018 bliver løbet kørt søndag den 3. juni med plads til både motionister og den danske cykelelite.

Kør alene eller med dit hold
Stjerneløbet 2018 bliver skudt i gang med et motionsløb, hvor cykelrytterne kan teste sin egen form eller samle et hold på fire. Der er præmier til hurtigste hold (mænd, kvinder og mix), hurtigste mand og naturligvis hurtigste kvinde.

”Vi forventer op mod 500 cykelryttere i motionsløbet, der kører 50 km af Stjerneløbs-ruten. Det betyder, at rytterne kommer ind forbi Stændertorvet flere gange, hvor publikum hepper på dem. Vi har i år sørget for en gruppe ryttere ”Bevæg dig for livet –RIDERS”, der sørger for at holde tempo og sikrer den gode stemning på ruten”, siger Bo Wacker, der er løbsdirektør og ansat i DGI.

Folkefest på Stændertorvet
Når målstregen er krydset, kan man parkere cyklen og nyde lækre, lokale mad- og drikkevarer på Stændertorvet, mens eliterytterne kører om sejren i klassikeren. Løbet bliver speaket fra scenen, og man kan følge rytterne med livetracking på storskærmen.

”Det danske stortalent Julius Johansen løb overraskende med sejren i 2017-udgaven. Stjerneløbet har plads til 60 eliteryttere, og der bliver arbejdet på højtryk for at sikre de største stjerner i dansk cykling i 2018”, siger Bo Wacker.

Nyt samarbejde
2018-udgaven byder på et samarbejde med Scleroseforeningen, der med eventen Cykelnerven samler penge ind til forskning i sygdommen. I Danmark lever ca. 15.000 mennesker med diagnosen, og Danmark har en af de højeste forekomster af sclerose i verden. Når man tilmelder sig Stjerneløbet, går en del af tilmeldingsgebyret til Scleroseforeningen.

”Samarbejdet har stor betydning for Cykelnerven og derved Scleroseforeningen. Sclerose er en alvorlig sygdom, som har stor indflydelse på såvel levevilkår for mennesket, der har sclerose, men også i høj grad for de pårørende. Samarbejdet betyder, at der kommer vigtige midler ind til forskning, og at der ligeledes kommer vigtig fokus på sclerosesagen. Samtidigt er det et stort skulderklap til alle, som er berørte af sclerose, og det er vi i Scleroseforeningen meget taknemmelige for”, siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som er ansvarlig for Cykelnerven hos Scleroseforeningen.

Deltag i debatten
Del.