X Factor-finalister indtager Stændertorvet

0

Lørdag gæster vinder-trekløveret Place on Earth Roskilde sammen med årets nummer to og tre d’herrer Jamie Talbot og Rasmus Therkildsen. Én af dem der har siddet klinet til skærmen gennem hele sæsonen er sidste års finalist Chili Intasan Pedersen, der mener, at talentkonkurrencen fandt den rigtige vinder.

”Kom hen til skærmen og læg jeres hånd i min. Jeg og jeres forældre var som jer engang. Lov mig én ting: Bliv noget andet end det, som vi blev. Skab en bedre verden. Det er dét mit projekt går ud på”.

Thomas Blachmans evne til at levere brandtaler til nationen, nåede nye højder under årets X Factor-finale i sekunderne efter dommerens guldkalv og X Factor-finalens senere vinder, gruppen Place on Earth, havde forladt scenen i DR Byens Studie 5.

Om en lignende åbenbaring indfinder sig i Roskilde på lørdag den 21. april skal på forhånd være usagt. Sikkert er det dog, at vinder-trekløveret, Andreas, Mille og Kathrine sammen med talentprogrammets nummer to og tre Jamie Talbot og Rasmus Therkildsen giver en fælles koncert på Stændertorvet kl. 14. Et gratis arrangement som Roskilde Handel står bag.

”Elsker” Place on Earth
En af de iagttagere, der har fulgt alle tre finalister hele vejen fra første audition til finalen den 6. april er sidste års nummer to Chili Intasan Pedersen. Ifølge den unge sangerinde har X Factor 2018’s kombattanter generelt holdt et ”enormt højt niveau”, samtidig med at seerens endelige dom var den rigtige, lyder det.

”Hvis du have spurgt mig, om de ville vinde programmet inden første liveshow, havde jeg været lidt skeptisk, ikke mindst fordi de er en sammensat gruppe. Men jeg har elsket dem lige siden deres første optræden og håbede også, at de ville vinde”, siger den 18-årige Kirke Hyllinge-pige, der mener, at Place on Earth formåede at tilføre ny ilt til X Factor i programmets 11. og foreløbigt sidste sæson på DR.

”De skaber en stemning, når de synger, og de repræsenterer noget, man ikke har set før. De var rigtig gode solister, inden de blev sat sammen, men som gruppe blev det helt specielt. De er meget identificerbare og har en helt særlig kemi og udstråling”, mener Chili.

Chili med i finalen
Sidste sæsons finalist fik endda lejlighed til at opleve gruppens triumf på nærmeste hold, da hun sammen med en lang række tidligere deltagere skulle på scenen og levere en særlig hyldest-optræden til programmet, der fra næste sæson sendes på TV2.

”Vi brugte nærmest to hele dage på at få alt til at køre, men det var så hyggeligt at være sammen med alle de andre og ikke mindst lære folk fra de andre sæsoner at kende. Der er en form for instant connection, fordi vi alle sammen brænder for det samme”, fortæller Chili, der i den forbindelse også fik lejlighed til at hilse på sin gamle mentor.

Ifølge Blachmans tidligere solist formåede dommeren via samarbejdet med Place on Earth at bygge videre på de stilistiske valg, hun selv lagde stemme til i fjor.

”Jeg oplevede at blive slynget ind i det her alternative univers og opdage noget musik, der tiltalte mig meget. Det samme kan man sige om Place on Earth. De har kørt det alternativt og meget Blachman’sk og det har været mega fedt at følge”, siger Chili.

I dag går den tidligere deltager i 2.g på Himmelev Gymnasium og drømmer fortsat om at komme til at leve af musikken engang i fremtiden. Lige nu er det dog bøgerne, der tager det meste af Chilis tid.

”Skolen fylder rigtig meget i øjeblikket, men jeg går stadig og fifler med musik i fritiden. Hvad for noget musik, jeg ønsker at lave, ved jeg ikke helt præcist endnu, men jeg er begyndt at nærme mig”, afslører hun.

Deltag i debatten
Del.