Ung liberal løve udfordrer ”røde veteraner”

0

Lasse Søkilde er en af valgkampens yngste, men det faktum er ikke en hæmsko, mener den 19-årige byrådskandidat, der stiller op for Liberal Alliance.

Han studerer entreprenørskab på Roskilde Handelsskole, har været en del af iværksætterforløbet Selvstarter og er sammen med en skolekammerat indehaver af virksomheden Bold Drinks. Nu håber Lasse Søkilde, at han om kort tid kan føje byrådsmedlem til cv’et.

”Jeg stiller op, fordi jeg savner et liberalt aftryk i kommunen, og fordi jeg mener, vi ikke gør nok for iværksættere i Roskilde”, lyder den 19-årige kandidats forklaring på, hvorfor hans navn er at finde ud for Liberal Alliance på stemmesedlen til kommunalvalget den 21. november.

Nye idéer
Et af de mere radikale forslag fra den 19-årige handelsskoleelev og iværksætter er, at 20 procent af de kommunale opgaver, der i forvejen udliciteres til private virksomheder, skal løses af unge virksomheder med under fem år på bagen.

”Iværksættere kommer ind med nye idéer og måder at tænke på, og som kommune sender man samtidig et signal om, at man vil de nye virksomheder”, siger Lasse Søkilde, der afviser, at forslaget er det samme som at gamble med de kommunale skattekroner.

”Vi skal naturligvis ikke smide penge efter virksomheder, der ikke har vist deres værd, men i den kontekst, kan man også sige, at det er at gamble med de kommunale kroner, hvis man bruger dem på en erhvervsservice, der ikke fungerer”, siger byrådskandidaten med henvisning til rapporten ’Erhvervsfremme under lup’ fra analyseinstituttet Iris Group, der tidligere år anbefalede en både økonomisk og organisatorisk styrkelse af erhvervsindsatsen i Roskilde.

Polemisk slogan
Den åbenlyse lyst til at skabe bedre vilkår for spirende erhvervsdrivende har ifølge Lasse Søkilde mødt opbakning hos jævnaldrende på både ungdomsuddannelser i Roskilde og på Facebook. Til gengæld er Liberal Alliances unge kandidat også bevidst om, at hans valgplakat med det polemiske slogan ”Opgør mod røde veteraner” sandsynligvis har fået enkelte øjenbryn til at hæve sig i misvisende gestus.

”Jeg skrev det, både fordi jeg gerne vil have fat i de unge, men også fordi jeg savner et ægte liberalt parti, der tør være dem, der tager et opgør med de røde politikere, der har siddet i byrådet i mange år”, siger Lasse Søkilde.

Men kan du så omvendt forstå, hvis nogle vælgere sidder og tænker, at du ikke har tilstrækkelig erhvervs- og livserfaring i det hele taget til at sidde i byrådet?

”Ja det kan jeg sagtens forstå, men det er en balancegang. Jeg mener, det er vigtigt at få nye kræfter ind, der kan blande sig med de mere erfarne. Det er klart, at alle byrådsmedlemmer ikke skal være 18-19 år, men vi har rigeligt af erfaring i Roskilde, og det handler om at udvikle sig”, lyder det.

Deltag i debatten
Del.