Stærkt hold til DM i Skills

0

Hvert år mødes talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne til DM i Skills. Ni dygtige og forventningsfulde elever fra fire uddannelser skal i konkurrence for Roskilde Tekniske Skole – og måske får de en medalje om halsen af Lars Løkke Rasmussen.

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold til danmarksmesterskabet for unge håndværkere, der afholdes af SkillsDenmark. Tre snedkere, to anlægsgartnere, en vvs-energispecialist og tre blomsterdekoratører repræsenterer Roskilde Tekniske Skole til årets DM i Skills i weekenden i MCH Messecenter Herning.

Forskellig motivation for at deltage

De ni elever har forskellig motivation for at være med til begivenheden.

”Jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan, og repræsentere min skole”, fortæller Justian Raahauge, der er 23 år og stiller op i bygningssnedkerkonkurrencen.

Til daglig er han under uddannelse til maskinsnedker og i lære hos Exponent A/S i Glostrup, og det er anden gang, han har kvalificeret sig til DM.

”Jeg glæder mig til DM i Skills, fordi jeg gerne vil udfordres fagligt og personligt”, siger 21-årige Julie Radoor fra Roskilde, som er under uddannelse til blomsterdekoratør på Roskilde Tekniske Skole/Roskilde Handelsskole og i lære hos Skippers Blomster i Ballerup.

”Jeg er med for at mærke presset, og så vil jeg gerne lave en superfed opgave”, forklarer Frederik Petersen, som er med som anlægsgartner. Han er 21 år, fra Roskilde og i lære hos Alslev Anlægsservice i Karise.

Lørdag udløses spændingen i Herning, når vinderne kåres, og medaljerne uddeles af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Deltag i debatten
Del.