Specialundervisning: Halvdelen af pengene er fundet

0

Budgetpartierne har fundet 1,5 million til det trængte område, der i efteråret blev ramt af manglende prisfremskrivningerne. Et senere møde skal afgøre om de resterende 1,5 millioner tilbageføres, fortæller Daniel Prehn (S).

En status fra Økonomiudvalgets januarseminar er netop tikket ind med nyheden om, at budgetpartierne har fundet halvdelen af de tre millioner kroner, der i efteråret blev frataget specialområdet på grund af manglende prisfremskrivninger.

”1,5 million så langt vi kan gå uden at tage for meget fra de andre områder”, fortæller Socialdemokratiets Daniel Prehn, der er medlem af Økonomiudvalget.
Prehn oplyser samtidig, at pengene er fundet ved sprede besparelsen ud over de øvrige kommunale ressortområder.

”Hvis vi skulle tage pengene fra kassebeholdningen, ville vi stå i samme situation til næste år. Vi skal have rettet op på budgetterne, som i øvrigt går i minus lige nu, og det mener jeg er at tage politisk lederskab”, siger Daniel Prehn, der samtidig afviser tanken om, at der ved kun at tilbageføre 1,5 million til specialområdet kan tales om løftebrud.

Et spørgsmål, der trænger sig på, efter borgmester Joy Mogensen forud for efterårets kommunalvalg – på linje med flertallet i budgetforligskredsen – udtrykte et klart ønske om at friholde området, der måtte holde for med en lignende besparelse på 2,2 millioner i 2017-budgettet.

”Det har været vores linje fra starten, at vi gerne ville være med til at finde pengene, men ikke ville garantere det. Jeg mener ikke, at vi har begået et garantibrud, for vi har fulgt op på det, vi sagde, vi ville følge op på. Nu har vi fundet halvdelen af pengene, og så må vi sætte os sammen og se, om vi kan nå længere”, siger Daniel Prehn.

Deltag i debatten
Del.