Småfolk tænker stort

0

Familievirksomhed med børnetøj i dansk design åbner ny butik i Algade.

Designet er ikonisk med fx traktorer og lastbiler eller glade pandaer og vaskebjørne. Børnetøjet er designet af Tana Kretzschmer, der startede Småfolk med en veninde tilbage i 2004. Siden er det gået stærkt, og familievirksomheden eksporterer i dag til 22 lande, og beskæftiger 25 fuldtidsansatte plus en række løsarbejdere – dels på basen i hjembyen Holbæk, dels i butikkerne i Odense, Rønne, Nykøbing Sjælland og nu i Algade i Roskilde. Hertil er endnu en butik på Sjælland på tegnebrættet, men den kan driftschef Jesper Jørgensen endnu ikke afsløre noget om.

Han er svigersøn til Tana Kretzschmer, og hans kone, Sofie Kretzschmer er færdig som dekoratør den 1. december, hvorefter hun bliver ansvarlig for at holde styr på konceptet i alle familievirksomhedens butikker.

Alene i gaden

Lige nu handler det om den 65 kvm store nye butik i Algade 19, som Jesper Jørgensen har store forventninger til.

“Vi satser på, at der er så meget trafik, at vi får mange ind fra gaden. Vi er de eneste, der sælger børnetøj i gågaden, så der er et hul i markedet”, vurderer Jesper Jørgensen som med Småfolk også bringer en særlig niche af børnetøj til Roskilde.

Kopier nej tak

“Vi har en særlig stil med meget farverigt børnetøj, som man kan bevæge sig i. Det er vigtigt for os, at børn ikke skal ligne små kopier af voksne”, siger han.

Med op mod 300 styles og fire nye kollektioner om året går aldrig mere end ti uger før der er nye varer i butikken. Og Småfolk supplerer universet af kvalitetstøj til småbørn med tilbehør til børneværelset som fx sengerande, puslepuder, højstole og legetøj, der kvalitetsmæssigt matcher butikkens øvrige sortiment. I midten af butikken vil der være et tegnebord, som supplerer universet.

“Småfolk skal være et rart sted, hvor børnene føler sig hjemme”, siger han.

Deltag i debatten
Del.