Skoler har fået bedre indeklima

0

Indeklimaet har fået det meget bedre efter investering i ventilationsanlæg. Indtil videre har 11 af kommunens 18 skoler nydt godt af bedre luft.

De skoler, som har fået ventilationsanlæg inden for de seneste år, har ikke længere problemer med indeklimaet. Målinger viser, at CO2 koncentrationen nu ligger under grænseværdierne.

“Indeklimaet betyder rigtig meget, når eleverne skal have energi til en lang skoledag. Det har haltet på flere skoler, og det har vi sat ind over for. Det har vist sig at være en rigtig god investering, så vi fortsætter arbejdet, til alle skoler er i mål”, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

Skole- og Børneudvalget fik i juni 2015 forelagt en undersøgelse af indeklimaet på skolerne, og forbedringer af indeklimaet blev derefter taget ind som en del af en strategi for skolerenovering.

Arbejdet fortsætter

Af de fire skoler, som i undersøgelsen har det største behov for at få forbedret indeklimaet, har Hedegårdenes Skole og Lynghøjskolen nu fået installeret ventilation. Ud over disse skoler har også Gadstrup Skole, Klostermarksskolen og Sct. Jørgens Skole inden for de senere år fået ventilationsanlæg i forbindelse med andet renoveringsarbejde.

På Vindinge Skole er lignende arbejde med installation af ventilationsanlæg, mens Peder Syv Skolen efter planen skal have en indeklimamæssig overhaling til næste år. Det betyder samtidig, at det netop nu er halvdelen af kommunens 18 folkeskoler, der fortsat må klare sig med almindelig vinduesudluftning.

“På 9 skoler ud af de 11 skoler, hvor man i 2015 målte store overskridelser af grænseværdierne for CO2, må man fortsat klare sig med udluftning, og jeg har ikke set noget, der tyder på, at dén løsning har givet et bedre indeklima i klasseværelserne på de pågældende skoler”, lyder det fra Jette Tjørnelund (V), medlem af Skole- og Børneudvalget.

Ovenpå sidste uges orientering fra forvaltningen besluttede udvalget, at det skal undersøges, hvad det vil koste at udbedre indeklimaet på de resterende skoler, mens der også var enighed om at måle effekten af den regelmæssige udluftning, der er pålagt skolerne uden ventilationsanlæg.

Deltag i debatten
Del.