Hvor skal du Henrik?

0

Sarkofagen af kunstneren Bjørn Nørgaard, der indtil videre står som model i Sankt Birgittas Kapel i Roskilde Domkirke, har fået en del opmærksomhed den seneste uge.

Sarkofagen af kunstneren Bjørn Nørgaard har angiveligt været under udarbejdelse i årevis, og indtil videre står den som model i Sankt Birgittas Kapel i Roskilde Domkirke. Samme sarkofag har fået en del opmærksomhed den seneste uge, eftersom Prins Henrik meldte ud, at han ikke længere ønsker at blive begravet ved siden af sin kone.

Sarkofagen er finansieret af staten, og den løber op i en pris på godt 29 millioner kroner. Arbejdet med produktionen af den bekostelige sarkofag har angiveligt været i gang i årevis, og glaspartiet er netop ved at blive udarbejdet på et glasværk i Tjekkiet.

Spørgsmål om ligestilling
Ifølge TV2 er Prins Henriks beslutning ikke et udtryk for svigtende kærlighed til dronningen, men derimod udtryk for et ønske om ligestilling. Logikken skal efter pålydende gå på, at eftersom han ikke er konge, bør han ikke begraves i Domkirken, der som bekendt er hvileplads for netop rigets konger og dronninger. Hvor Prins Henrik i stedet vil begraves, melder historien os bekendt endnu ikke noget om.

Deltag i debatten
Del.