Sammen om at løfte Roskilde

0

Sådan ser de ud. Det nye makkerpar, der skal sikre handel, erhverv, turisme, job og vækst i Roskilde og omegn.

Mens formand for Roskilde Handel Torben Stevold burde være kendt af de fleste læsere, er Mette Ehlers Mikkelsen spritny direktør for ErhvervsForum Roskilde. Med en fortid i Gribskov Kommune er hun ny i byen, og direktøren er derfor godt i gang med at drikke kaffe med de mange aktører i byen.

Få fusioner
Som bekendt endte Roskilde Handel og ErhvervsForum Roskilde ikke med at fusionere, og det er derfor formandens og direktørens klare mission at samarbejde tæt om at løfte Roskilde.

”Roskilde skal være en by, som man gerne vil bo i, arbejde i og besøge”, siger Mette Ehlers Mikkelsen, som ikke ser noget problem i, at de to interesseorganisationer fortsat er adskilte.

”Det er de færreste steder i Danmark, hvor organisationerne for henholdsvis handel og erhverv er fusioneret. Jeg kan faktisk kun komme i tanke om Kolding”, siger direktøren.

Brænder for handel
Torben Stevold er tilfreds med udgangen på forløbet.

”Jeg kunne være nervøs for, at handlens ønsker ville drukne ved en fusion. Der er mange interesser, der skal tilgodeses, men nu har man en forening, der brænder for handel”, siger formanden.

Samspil
Derudover handler samarbejdet fortsat fremover om at skabe interesse omkring Roskilde, der kan generere yderligere økonomisk aktivitet i byen og kommunen.

”Vi skal trække turister og gæster til byen, der gerne vil blive her. Og vi skal sikre, at de ikke bare ser vikingeskibene og domkirken, men at de bidrager til en værdikæde, der inkluderer overnatninger, oplevelser, restauranter og caféer. Der spiller vi godt sammen”, understreger Mette Ehlers Mikkelsen.

Og det er Torben Stevold helt enig i.

”Vi skal levere service på den fede måde, og på den måde spille hinanden stærkere. Jo mere vi samarbejder, jo bedre bliver vi”, siger han.

Deltag i debatten
Del.