S genåbner debat om Tvind-skoler

0

Inden valget lagde Socialdemokraterne stemmer til et stop for visitation til skoletilbud med Tvind-forbindelser. Nu genåbner partiet diskussionen.

Det så ellers ud til at Roskildes politikere havde truffet en beslutning, da et solidt flertal i to forskellige udvalg inden kommunalvalget satte en stopper for visitation af borgere til Skolerne i Boserup og andre institutioner med mulige Tvind-forbindelser.

På et byrådsmøde i sidste uge valgte Socialdemokraterne imidlertid at trække i nødbremsen og genåbne diskussionen ved at stille forslag om og ikke mindst samle flertal for at ekspedere sagen tilbage til Økonomiudvalget, der allerede i denne uge skal genbehandler spørgsmålet.

”Vi er ikke vendt rundt på en tallerken, men vi mener, at sådan en beslutning skal træffes med mest mulig enighed. Der har været en del diskussioner og dukket en del nye ting op, og derfor er det vigtigt at tage en ny runde i Økonomiudvalget”, forklarer Socialdemokratiets Karim Arfaoui blandt andet med henvisning til Enhedslisten, der siden sagens begyndelse i november måned har argumenteret for et retsligt problem ved Venstres oprindelige forslag om fremover at ophøre med at visitere til de omtalte skoler.

”Jeg tror sådan set at alle kan være enige om, at vi ikke skal bruge leverandører, der medvirker til skatteunddragelse. Nu er der rejst en mistanke, og så handler det om, hvordan vi håndterer det”, fortsætter det socialdemokratiske medlem af Økonomiudvalget, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at tage stilling til en mulig kommunal boykot af de pågældende skoler.

DF: Støtter fortsat boykot
Dansk Folkeparti stemte for Socialdemokratiets forslag og bidrog således også til, at sagen blev sendt til hjørne. Det var dog ifølge Merete Dea Larsen kun for at forhindre, at Tvind-spørgsmålet blev fuldstændig aflivet.

”I udgangspunktet ønsker vi stadigvæk at stemme for Venstres forslag, men eftersom der ikke kunne samles et flertal på byrådsmødet, synes vi, det er en god middelvej at sende forslaget tilbage”, forklarer DF’s medlem af Økonomiudvalget.

Deltag i debatten
Del.