Rufus i Roskilde

0

Af Marcus H. Vlasman & Amalie V. La Cour Sell, erhvervspraktikanter fra Skt. Josefs Skole

Den tidligere Amerikanske ambassadør i Danmark (2013 Til 2017), Rufus Gifford, indtog sidste torsdag Roskilde.

Stemningen var god og forventningerne var høje, inden Rufus Gifford indtog scenen. Folk var spændte, og havde glædet sig meget til foredraget. Der var forventninger om nogle specifikke emner, som bl.a. hans tid som ambassadør, hans familie og Trump. Folk var mødt op fra alle steder i landet, endda også nogle fra Amerika, for at høre, hvad Rufus havde på hjerte.

Rufus kommer ind på scenen, og starter med at fortælle om, hvor glad og taknemlig han er. Ikke mindst for de mange mennesker der er kommet til aften men for alle hans fire år som ambassadør. Rufus fortalte hvordan han, for at være den bedste ambassadør havde besluttet sig for at lære Danmark at kende, ved at tage ud og møde folket. Han besluttede sig for, at han vil lære hvad Danmark virkelig var.

”Hvad er det der gør Danmark speciel?” Han vendte hjem med ordene om Danmark: ”hygge” følelsen var overraskende og meget speciel. Hvordan Danmark fokuserer på nuet i stedet for at spurte videre. ”Janteloven”, ”balance mellem arbejde og liv”, ”værdier”, ”traditioner” hvordan Danmark deler traditioner. Han vendte den også om, og fortalte om, hvordan Danmark ser USA, ud fra egen erfaring.

Q&A
Efter foredraget, åbner Rufus op for en spørgesession.

”Tror du det er muligt at fjerne/ændre USA’s ”Gun Policy”?”, lød det fra salen, hvortil Rufus svarede: ”Jeg synes, det er noget ”bullshit”. Jeg kan ikke forstå, man efter en ulykke som den der skete i LA, ikke kan se at der er noget galt. Jeg håber at den regel kan fjernes fuldstændig, men tror at det vil tage lang tid”.

”Hvornår stiller du op som præsident?”, ville en anden vide.

”Jeg har tænkt mig at starte med, at stille op til kongres i Massachusetts, som derefter kan blive efterfulgt af babyskridt hen imod titlen som præsident. Men ingen løfter!”.

Deltag i debatten
Del.