Roskilde Kommune tilbyder gratis økonomisk rådgivning

0

Budget, betalingsservice, SKAT, kreditorer, e-boks & netbank! Der er mange ubehagelige ord, hvis man ikke har styr på pengene og måske har stor gæld. Men i Roskilde Jobcenter er det ikke et tabu at tale om økonomi. Borgerne kan roligt komme med uåbnede breve, rykkere og listen af kreditorer.

Roskilde Kommune har ansat økonomisk rådgiver Jan Milo, som skal hjælpe borgere i økonomiske problemer. Det vil typisk være borgere på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller dagpenge. Målet er at sikre borgerne et højere rådighedsbeløb, så de bedre kan få det til at hænge sammen hver måned:

“Det handler om at turde se de økonomiske problemer i øjnene og få overblik over dem. Når vi gennemgår dem sammen, bliver de konkrete og mere faktuelle i stedet for at være noget, man får ondt i maven af at tænke på”, forklarer Jan Helbo.

Gælden tynger

Indtil nu har Jan Milo talt med omkring 18 borgere. Flere har gæld, der tynger:

“Jeg oplever ofte, at borgerne føler sig pressede til at afdrage mere på gælden, end de magter. Men sådan behøver det ikke at være. Man kan godt få justeret beløbet eller måske endda sætte afviklingen på pause, indtil der er mere luft i økonomien”, forklarer Jan Milo, der gerne hjælper med at forhandle med kreditorerne. Milo er uddannet finansiel rådgiver og har arbejdet som rådgiver i den finansielle sektor i mere end 30 år.

Borgere skal tale med deres sagsbehandler, hvis de er interesserede i at få en rådgivningssamtale med Jan Milo. Rådgivningen er gratis.

Deltag i debatten
Del.