ROMU slipper for undersøgelse

0

Der bliver ingen uvildig undersøgelse af driftsforholdene i ROMU, sådan som Karsten Lorentzen (DF) havde efterspurgt.

Både Venstre og Dansk Folkeparti stod bag forslaget om, at Kultur- og Idrætsudvalget skulle anbefale ROMU at få foretaget en undersøgelse af hændelsesforløbet. Imidlertid stemte de øvrige fire medlemmer af udvalget, formand Birgit Pedersen (SF), Tuncay Yilmaz (S), Poul Lindor Nielsen (S) og Daniel Prehn Nielsen (S), alle imod under mødet i udvalget onsdag den 7. juni.

I ROMU’s interesse

“At en bestyrelse frifinder sig selv, det er jo for tyndt. Jeg er nysgerrig efter, hvad bestyrelsen mere konkret har gjort for at rydde dårligdomme af vejen, så en ny direktør kan komme godt fra start”, siger Karsten Lorentzen, som samtidig mener, at en undersøgelse ville kunne rette op på tilliden til bestyrelsen samt rette op på Frank Birkebæks eftermæle.

“Som det står nu, vil der altid klæbe en mistro og en skepsis til ROMU. Hvis jeg var direktør, ville jeg da også være interesseret i at få renset mit eftermæle. Så vores forslag er klart i både Frank Birkebæks og bestyrelsens interesse”, vurderer han.

Taget til efterretning

Onsdag den 31. maj holdt Kultur- og Idrætsudvalget et møde med bestyrelsesmedlemmerne i ROMU, og udvalget fik her en orientering om forholdene i ROMU og bestyrelsens ageren.

“Vi har fået en redegørelse fra bestyrelsen, og den har vi taget til efterretning”, konkluderer udvalgsformand Birgit Pedersen (SF).

Deltag i debatten
Del.