Prehn: Behov for borgermøde om betonknuseri i Vindinge

0

Den socialdemokratiske politiker ser frem til torsdagens orientering i Plan- og Teknikudvalget, der skal skabe klarhed over de mulige gener ved anlægget.

“Nu får vi en orientering, så vi bliver klogere på, hvad der er op og ned i den her sag, og kan blive klædt på til at træffe en beslutning i december”, fortæller Daniel Prehn (S), medlem af Plan- og Teknikudvalget, der sammen med udvalgsformand Torben Jørgensen (S) har fået det mulige betonknusningsanlæg i Vindinge sat på dagsordenen, som en såkaldt orienteringssag, i forbindelse udvalgsmødet torsdag den 9. november.

416 underskrifter

Den nye anlæg, som virksomheden Nymølle ønsker at etablere i grusgraven i Vindinge og anvende til at knuse op til 50.000 kilo beton frem til 2024, har allerede fået Vindinges borgere på barrikaderne. Forvaltningen har foreløbig modtaget 416 underskrifter fra bekymrede grundejere i området, der frygter støv og larm, hvis betonknuseriet bliver til virkelighed. Daniel Prehn mener derfor, at der er behov for at give borgerne yderligere mulighed for at komme til orde.

“Min helt personlige holdning er, at den her sag trænger til et borgermøde, så alle informationer og tanker bliver offentligt tilgængelige. Når over 400 borgere skriver under, er det et tegn på stor bekymring, og det er ikke holdbart”, siger Daniel Prehn, der dog samtidig slår fast, at han ikke på forhånd afviser at stemme for at give Nymølle tilladelse. Et spørgsmål Plan- og Teknikudvalget efter planen skal tage stilling til i december måned.

“Anlægget skal ikke være til gene for området, og kan man være sikker på det, er der ingen problemer. Jeg synes, det er fint med arbejdspladser, og vi skal levere et godt serviceniveau over for erhvervslivet. Derfor tager vi også sagen op nu – det er godt for alle parter”, siger Daniel Prehn.

DF: Vindinge skal ikke være industriområde

Næstformanden i Plan- og Teknikudvalget, Dansk Folkepartis Karsten Lorentzen, erklærer sig enig i, at Vindinges borgere skal have en formaliseret mulighed for at blive hørt i spørgsmålet.

“Det er helt afgjort det minimale, vi kan tilbyde, men samtidig er jeg forholdsvis sikker på, at udgangen bliver, at utilfredsheden vil være så stor, at det er en sag, vi er nødt til at gøre noget ved”, siger Karsten Lorentzen, der ligesom Daniel Prehn på forhånd ikke vil afvise, at Nymølle kan få tilladelse til at knuse beton. Han siger dog, at der skal tages hensyn til de planer, Roskilde Kommune i forvejen har for området.

“Vindinge skal ikke være et nyt industriområde. Vi udvider Vindinge Vest- og nord, fordi der skal bo mennesker, og derfor mener jeg også, at en tilladelse til den pågældende virksomhed hænger på kanten”, siger Karsten Lorentzen.

Deltag i debatten
Del.